«НЕ СМІТИ, БУДЬ ЛЮДИНОЮ!»

«НЕ СМІТИ, БУДЬ ЛЮДИНОЮ!»

\"«НЕМісячник з благоустрою, прибирання та вивезення сміття завершено. Зроблено чимало, всі були свідками, як учні та студенти місцевих навчальних закладів збирали сміття на берегах річок, наводили порядок у міському парку та в громадських місцях. Приємно, що приклад в цьому подали депутати міської ради, члени та працівники виконкому на чолі з міським головою.
Багато зроблено членами об’єднань співвласників багатоквартирних будинків у дворах багатоповерхівок, більшістю громадян міста біля своїх осель.
Разом з тим, певна частина наших співгромадян не тільки не брала участі в наведенні порядку, хоча б під своїми вікнами, а навпаки.
Прикладів достатньо. Пройдіть берегами річок — за два тижні знову безліч різного роду сміття. Думаємо, наша влада зобов’язана, по-перше, подякувати добросовісним керівникам та громадянам за активну участь у суботниках і значно посилити контроль над недбалими мешканцями. На жаль, одних закликів «Не сміти, будь людиною!» недостатньо. Інспекція благоустрою, дружинники, міліція, адмінкомісія міськвиконкому, санстанція повинні вести постійну боротьбу з тими, хто смітить.
Рейди, штрафи, фотографії в пресі, інформація по телебаченню та в газетах — тільки такими спільними зусиллями можна підтримувати порядок в місті.
До речі, нещодавно, разом з фотокором «Звягель-Інформу» ми побували на найзеленішій вулиці міста. Вона «Зелена» в буквальному розумінні, така у неї назва. І є на цій «Зеленій» велика лісосмуга вздовж залізниці. Зелені стільки, що аж дух захоплює. Проте, якщо пройти по цій лісопосадці, то дух заб’є від смороду доброго десятка смітників, а хащі такі, що скоро вовки «витимуть».
Хто-небудь і коли-небудь зверне увагу на це. Чия, в кінці-кінців, це власність — лісгоспу, залізниці, комунальна? Чий ліс? Мало того, що в цьому мікрорайоні міське сміттєзвалище з одного боку, так із іншого — рукотворний смітник.
Ми просимо міську владу організувати комісію, виписати штрафи всім мешканцям, які живуть поруч з лісосмугою, — бо навряд чи сміття хтось возить із центру. Накласти штраф на власників за те, що не проріджують посадку, і за виручені кошти навести там порядок.
Іван ПИЛИПЧУК, громадський інспектор з благоустрою міста
Микола УСЕНКО, директор ТОВ Газета «Звягель-Інформ»