Топонімічна комісія обговорила ескіз пам’ятника у Майстрові

На засіданні топонімічної комісії розглядалося питання щодо оновлення пам’ятника на території с.Майстрів Майстрівського старостинського округу, що входить до складу Новоград-Волинської міської ОТГ.
Депутати НовоградВолинської міської ради виділили з міського бюджету 30 тис. грн. на відновлення пам’ятника поруч із братською могилою часів Другої світової війни, де поховано 26 невідомих військовослужбовців.
Членам комісії з питань топоніміки та культурної спадщини було запропоновано розглянути декілька ескізів пам’ятника з чорного габро розміром: 1,7 м (до 2,0 м) заввишки та шириною 1,2 м. Пам’ятник планується розмістити на бетонному надгробку, а решту пам’ятки вимостити тротуарною плиткою.
У ході обговорення форми пам’ятника запропоновані до розгляду ескізи не знайшли одноголосної підтримки у членів топонімічної комісії, тому було вирішено обміркувати нові пропозиції ескізів форми пам’ятника із урахуванням висловлених зауважень.
Тим часом члени комісії з питань топоніміки та культурної спадщини одноголосно підтримали текст, що планується розмістити на пам’ятнику, а саме:
«Тут поховано 26 невідомих військовослужбовців, які загинули в селі Майстрів під час його оборони в липні 1941 р. та визволення в січні 1944 р.
І без імен помолимось за них,
І без імен вони для нас герої».
За матеріалами міської ради