Перемогла на престижному конкурсі в Болгарії

Перемогла на престижному конкурсі в Болгарії

Учениця місцевої Школи мистецтв Юлія Благодир (викладач — Валентина Лук’янець) гідно представила Новоград-Волинський та Україну на IX міжнародному арт-фестивалі «Сузір’я Несебр» у Болгарії, де посіла почесне перше місце в інструментальному жанрі (фортепіано).
Фестиваль проходив з 20 по 24 серпня, конкурсанти приїхали з різних країн: України, Молдови, Білорусії, Росії, Вірменії, Грузії, Польщі, Канади. Місце проведення фестивалю — м. Несебр. Місто з тисячолітньою історією оголошене ЮНЕСКО містом-музеєм.
— Ми вперше з Юлею брали участь у конкурсі за кордоном, — розповіла викладач конкурсантки Валентина Лук’янець. — Судило виступи професійне журі. Це був корисний досвід, тож нам усе сподобалося. Особливо перший день — відкриття фестивалю. Була урочиста хода учасників, сотні людей були присутні, несли прапори своїх країн. Українців багато було, це приємно. Лунало «Слава Україні!», співали українські пісні, гімн.
Напередодні піаністка Юлія Благодир здобула на конкурсі в Житомирі перше місце в номінації «Перлина Полісся» і таким чином виграла поїздку на фестиваль у Болгарію.
— Моя учениця має бажання займатися музикою професійно, тож будемо шукати спонсора для нових поїздок на фестивалі. Юлія Благодир успішно брала участь у багатьох конкурсах різного рівня, тепер у її скарбничці — перемога в престижному міжнародному конкурсі.
«Дуже радісно, коли наші перемагають! — серед інших відгуків та вітань написала у ФБ Людмила Гамма, директор Музею родини Косачів. — Це означає, що в нас діти талановиті і педагоги справжні! Вітаємо! Нових перемог!».
Юлія КЛИМЧУК