Наші спортсмени — наша гордість!

Наші спортсмени — наша гордість!

Спортсмени, тренери-викладачі, учителі фізичного виховання, ветерани новоград-волинського району 13 вересня з вагомими результатами зустріли своє професійне свято — День фізичної культури і спорту. Приємно, що з почесними грамотами, подяками, грошовими преміями та словами вдячності їх прийшли привітати перший заступник голови РДА Наталія Даниленко, заступник голови РДА Андрій Подік, заступник голови районної ради Зінаїда Ляхович.
За спортивними показниками рейтингу в галузевих спартакіадах за 2018-2019 роки Новоград-Волинський район серед ОТГ та районів області посів почесне перше місце.
У відповідності з єдиною спортивною класифікацією України та на підставі результатів змагань виконано класифікаційні нормативи: 11 першорозрядників, 2 кандидати в майстри спорту України та майстер спорту України з вільної боротьби Анастасія Лавренчук.
У районі функціонує Новоград-Волинська ДЮСШ районної ради, де у 9 відділеннях (волейбол, настільний теніс, греко-римська та вільна боротьба, важка атлетика, футбол, армспорт, гирьовий спорт, карате WKF) працює 13 тренерів-викладачів та займається 262 вихованці.
Вихованці Новоград-Волинської ДЮСШ районної ради та учні відділу освіти райдержадміністрації взяли участь у 31 районному заході та змаганні. Проведено відкриті районні турніри серед чоловіків із волейболу, присвячені герою С.І.Полянському, заслуженому працівнику сільського господарства С.Г.Сидорчуку, пам’яті загиблим воїнам афганської війни Турнір із волейболу та гордість району — чемпіонат області з пляжного волейболу серед юнаків та дівчат, який щорічно проводиться в Городниці, дякуючи організатору — тренеру-викладачу районної ДЮСШ О.А.Ксензу. Проведено турнір пам’яті заслуженого працівника фізичного виховання та спорту України, тренеру-викладачу районної ДЮСШ, 7-разового чемпіона світу серед ветеранів із гирьового спорту О.М.Дідовця. Масово проходять районні свята, олімпійський день бігу.
Наші спортсмени успішно брали участь у обласних змаганнях, міжнародних та всеукраїнських турнірах. Щорічно стають учасниками обласного фестивалю «Мама, тато, я — спортивна сім’я» сім’я Бакалових (Юрій Олександрович, Світлана Василівна та Каміла Юріївна з с. Кикови) — найспортивніша сім’я нашого району. Щорічно беремо участь в обласній спартакіаді допризовної молоді.
У районі до пріоритетних олімпійських видів спорту належать футбол, волейбол, настільний теніс, вільна та греко-римська боротьба. Новоград-Волинською районною федерацією футболу проводиться чемпіонат району, де беруть участь 26 команд (12 команд — Першої ліги, 14 команд — Прем’єр-ліги). ФК «Полісся» селища Городниці у чемпіонаті області з футболу у Прем’єр-лізі посів третю сходинку. Вихованці тренера-викладача районної ДЮСШ О.А.Ксенза з волейболу в чемпіонаті області серед школярів посіли перше місце.
За кількістю набраних очок у рейтингу олімпійських видів спорту перше місце в області посідає вільна боротьба. Анастасія Лавренчук — майстер спорту України, чемпіонка України, срібна призерка Європи серед молоді, член збірної команди України. Підростає молоде покоління, призери України: Вікторія Соловйова, Катерина Звольська; чемпіони та призери чемпіонатів області: Дмитро Звольський, Діана Гальчук, Олександр Алексюк, Вікторія та Олександра Матвійчуки, Марина Туровець, Валентин Гудзовський (тренер-викладач районної ДЮСШ Олександр Копчук).
За підсумками загального рейтингу участі в обласних змаганнях 2018-2019 років із настільного тенісу, район посідає 2-е місце. Другий рік поспіль Єгор Чечет, Олександр Плисак, Ігор Нестерук, Андрій Лук’янчук, Ярослава Корчемна, Софія Подолянчук, Діана Бобровська, Вероніка Мужановська є чемпіонами області у своїй віковій категорії (тренер-викладач районної ДЮСШ А.В.Чечет).

Плідно працює тренер-викладач із греко-римської боротьби районної ДЮСШ Валерій Кулмалієв, який протягом восьми років виховав 7 майстрів спорту. Його вихованці — багаторазові чемпіони області, переможці міжнародних та всеукраїнських турнірів. Підростає молоде покоління — чемпіони області: Олексій Марчук, Ілля та Дмитро Лукащуки, Олександр Храбан.
У Новоград-Волинській ДЮСШ районної ради понад чотири роки функціонує відділення з важкої атлетики. Маємо чемпіонів області у своїх вагових категоріях: Дмитра Кізяка, Романа Постайчука, Артема Євпака, Максима Камінського, Олександра Микитюка, Тетяну Солону, Діану Романчук, Крістіну Сєру. Анна Романчук — переможниця двох міжнародних турнірів (тренер-викладач Ф.В.Рудницький).
До пріоритетних неолімпійських видів спорту в районі належать армспорт, гирьовий спорт, шашки, карате WKF.
Ми пишаємося, що в ДЮСШ районної ради працює заслужений тренер України з армспорту Геннадій Данюк. 85% набраних очок у рейтингу видів спорту в чемпіонатах області, України, Європи та світу — належить армспорту. У скриньці їхніх здобутків — чемпіонство області серед юнаків, юніорів, дорослих, ветеранів та спортсменів-інвалідів із ураженням опорно-рухового апарату, чемпіони України, призери Європи та світу. Найтитулованіші з них: Світлана Дроздюк — третє місце на чемпіонаті Європи; Микола Потійчук — перше місце на чемпіонаті України на ліву та на праву руку у своїй ваговій категорії; Олександр Зєнченко — перше місце на чемпіонаті України та п’яте місце на чемпіонаті Європи; Віктор Захарчук — перше місце на праву та на ліву руки на чемпіонаті України; Роман Шматченко — друге місце на праву, третє — на ліву руку на чемпіонаті України; Вікторія Сусловець — друге місце на чемпіонаті України.
Радують своїми успіхами вихованки вчителя фізичного виховання Юрія Чижевського: Наталія Букацька, Софія Бойко, Наталія Матвійчук, Іван Букацький, які перемагають у чемпіонатах області з шашок-64, шашок-100 (класична, блискавична, швидка гра).
Хочеться подякувати ветеранам спорту, котрі багато років життя віддали цій прекрасній галузі, — Андрію Чурсіну, Олександру Конончуку, В’ячеславу Стародубу, Валерію Примаку, Миколі Процюку, Любові Вознюк, Анні Шокур, Миколі Корнійчуку, Геннадію Челядіну, котрі є активними учасниками спортивного руху Новоград-Волинського району. Бажаємо, щоб спортивний дух ніколи не згасав у ваших серцях!
Без допомоги спонсорів важко проводити турніри, свята, вітати з перемогами чемпіонів області, України, Європи та світу. Тож дякуємо депутатам обласної ради Степану Нусбауму, Віктору Мельнику, директору підприємства ПСП «Граніт» с.Токаріва Валентині Титяневич, орепівському, великомолодьківському, ярунському , колодянському сільським головам за співпрацю та суттєву допомогу. Бажаємо всім міцного здоров’я, злагоди, мирного неба та всього найкращого!
П.ПОДКАУРА, спеціаліст РДА