У Майстрові відкрили меморіальну дошку загиблому воїну АТО Вікторові Козаку

У Майстрові відкрили меморіальну дошку загиблому воїну АТО Вікторові Козаку

\"У11 жовтня у с.Майстрові увічнили пам’ять старшого прапорщика Віктора Козака, життя якого обірвалося 15 лютого 2015 року під Дебальцевим Донецької області під час захисту миру та спокою на рідній землі.
На відкриття меморіальної дошки на честь загиблого Героя зібралися керівництво Новоград-Волинської міської ОТГ, рідні та близькі полеглого, його друзі, військові побратими, жителі села.
Зі словами шани та скорботи звернулася до присутніх в.о. міського голови Оксана Гвозденко: «Ми всі в неоціненному боргу перед нашими захисниками та їхніми сім’ями. Сьогодні ми низько вклоняємось родині Віктора Олександровича Козака. Ця меморіальна дошка символізує і скорботу, і гордість. Скорботу — за воїном, який героїчно загинув, із честю виконавши свій військовий обов’язок. Гордість — за те, що Віктор Олександрович — справжній захисник Батьківщини, для якого доля рідної України стала понад усе. Сподіваюсь, що ця меморіальна дошка нагадуватиме наступним поколінням про героїчний вчинок Віктора Козака, а пам’ять про Героя України назавжди залишиться в серцях людей».
Право відкрити меморіальну дошку було надано підполковнику 12-го окремого полку оперативного забезпечення Олександру Тітову та рідному брату загиблого Миколі Козаку.
Згадали про подвиг Героя та висловили співчуття і щиру вдячність родині загиблого: командир 12-го окремого полку оперативного забезпечення Анатолій Загурський, військовий побратим загиблого Олександр Тітов та жителька села Майстрова Людмила Єфременко.
Зі словами вдячності перед присутніми виступив брат Героя — Микола Козак, який із болем у серці поділився своїми спогадами та подякував усім небайдужим за реалізацію задуму щодо увічнення пам’яті Віктора Козака.
До матері загиблого зі зворушливим віршем звернувся Павло Буковський.
Учасники заходу схилили голови перед світлою пам’яттю Героя — Віктора Козака та всіх, хто поклав своє життя за Україну, вшанувавши їх хвилиною мовчання та покладанням квітів до меморіальної дошки.
Довідково. Віктор Олександрович Козак народився 27 березня 1979 р. в с.Майстрові Новоград-Волинського району Житомирської області.
Старший прапорщик, командир машини, 144-й окремий батальйон РХБ захисту.
Загинув 15 лютого 2015 р. під час супроводу колони, яка йшла польовою дорогою з селища Луганського до міста Дебальцевого, потрапивши в засідку поблизу села Нижнє Лозове. Разом із Віктором загинув механік-водій, старший сержант О.Чернявський.
Указом Президента України №311/2015 від 4 червня 2015 року, за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені в захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі, нагороджений орденом Богдана Хмельницького III ступеня (посмертно).
Згідно з наказом командира 12-го окремого полку оперативного забезпечення №679 від 25 грудня 2015 року, Віктор Козак занесений до «Книги пам’яті» та «Книги пошани». Його фото розміщено в музеї та клубі військової частини. Його прізвище навічно викарбовано на пам’ятній дошці Меморіалу загиблим воїнам Новоград-Волинського гарнізону.