Новоград-Волинська ОТГ планує придбати шкільний автобус для підвезення учнів із села Маковиць до міських шкіл

Новоград-Волинська ОТГ планує придбати шкільний автобус для підвезення учнів із села Маковиць до міських шкіл

В.о. міського голови Оксана Гвозденко та начальник управління освіти і науки міської ради Тетяна Ващук 18 жовтня взяли участь у зборах батьків школярів жителів села Маковиць щодо перевезення учнів до закладів освіти.
Нагадаємо, що в селі Маковицях Майстрівського старостинського округу, що увійшло до складу Новоград-Волинської міської ОТГ, після приєднання в школі вже відремонтовано грубку, придбані нові шкільні меблі, закуплено для дітей та вчителів дидактичні матеріали. Загалом на забезпечення меблями Майстрівської, Майстровільської та Маковицької ЗОШ І ступеня Новоград-Волинської ОТГ із міського бюджету виділено 117 тис. грн.
Більшість маковицьких дітей шкільного віку відвідує школи в сусідніх селах — Таращанці та Наталівці, або ж у місті Новограді-Волинському. Тому міською владою мешканцям села Маковиць було запропоновано придбати новий шкільний автобус задля організованого перевезення дітей на навчання до міста.
Під час зборів батьків школярів жителів села Маковиць було вирішено провести опитування серед усіх батьків та повідомити міську владу про спільне рішення щодо придбання шкільного автобуса для підвезення учнів 5-11 класів до міської школи. Тим часом, враховуючи думку громади села Маковиць, посадовці погодилися, що є необхідність зберегти в селі початкову школу (1-4 класи).
У ході зустрічі в.о. міського голови Оксана Гвозденко також обговорила з жителями села Маковиць низку питань соціально-економічного розвитку громади.
* * *

«…Вже відремонтовано грубку!» — покепкував один із користувачів у Фейсбуці під дописом міської ради. «Грубку треба розтоплювати. Розтопка і нагрівання займає час. Коли грубка розтоплена, це створює сильний жар для тих, хто сидить поряд, що сприяє спанню на уроках.
21 століття, а ви не можете зробити автономку з рівномірним нагріванням у класах? Дрова, вугілля треба завозити, зберігати, носити, закидати в грубу (потрібен кочегар?). Грубу потрібно чистити (це не ті роботи, порівняно з газовою автономкою). Чому не зробити по-нормальному? Питання до селян: ви коли вже свою школу до ладу приведете (утеплення, вікна)? Шкільний автобус, сподіваюся, придбають через систему «прозоро»?» — йдеться в тому ж коментарі (коментар відредаговано редакцією).
На що міська рада відповіла: «Зустрічі з активом Майстрівського старостинського округу проводяться з метою вивчення потреб громади та врахування її думки при реалізації тих чи інших проектів. Будівля Маковицької ЗОШ побудована в 1928 році, наразі там навчається 10 учнів. Усі питання та пропозиції, які надходять від жителів округу під час таких зустрічей, вивчаються та, по мірі фінансових можливостей, втілюються в життя.
За матеріалами міської ради підготував Олег БРЮХАНОВ