102 роки від дня народження відсвяткувала найстарша мешканка району

102 роки від дня народження відсвяткувала найстарша мешканка району

Станіславу Адольфівну Савицьку з поважною датою від Новоград-Волинської райдержадміністрації привітала в.о начальника управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації Оксана Морозова та директор терцентру Ніна Івасів.


Також із привітаннями до оселі завітали Брониківський сільський голова Надія Залевська та староста Федорівського старостинського округу Алла Осадчук.
Станіслава Адольфівна все життя прожила у Федорівці, пережила і війну, і голод. Тяжко працювала, поховала єдину доньку, чоловіка, на старість залишилася сама.
Свого часу була підпільником у партизанському загоні Малікова, працювала завідувачкою ясел, у колгоспі, ніколи не сиділа на місці. Попри всі труднощі, досі залишається оптимісткою. Щонеділі відвідує костел та збирається зустрічати гостей ще не один рік.
За свої 102 роки жінка жодного разу не була в лікаря, не рахуючи стоматолога, чим дуже пишається. Біля будинку ростуть троянди, які вона сама вирощує.
Гості побажали іменинниці здоров’я, поваги від оточуючих, миру, затишку та подякували за гарний приклад для молодого покоління.
На знак пошани та згадку про цей знаменний день жінці вручили цінні подарунки та квіти.
Інформація Новоград-Волинської РДА