Володимир Литвин: «Долю української землі взялися вирішувати ті, хто на ній не збирається жити»

Політик поділився своїми думками щодо останніх подій у парламенті:
«В епіцентрі суспільної уваги (і далеко не лише України) постало питання ринку української землі. Зрозуміло, що це — одне із ключових зобов’язань нової влади перед її зарубіжними партнерами. Звідси — маневри й обіцянки, мета яких очевидна: проштовхнути відповідний законопроект, обіцяючи внести до нього необхідні поправки до другого читання, що виглядає малоймовірним.
На жаль, із цього приводу немає нормального діалогу, а відтак і усвідомлення того, що земля — суспільне надбання і не може бути товаром.
Голоси розуму топляться в криках з обох сторін: позірних захисників землі і адептів введення її ринку. До того ж, і перші, і другі мало на цьому розуміються. Особливо — «реформатори».
У вигляді елементарного «лікнепу» їм варто було б для початку почитати публікацію в газеті «Дзеркало тижня» авторства відомих учених. Звичайно, якщо вміють читати і думати. Небайдужим рекомендую її переглянути».
Нагадаємо, Верховна Рада попередньо дала добро на продаж землі. Законопроект підтримали 227 нардепів від «Слуги народу» і 13 позафракційних парламентарів.
За матеріалами Інтернету