Студентські роки — час перспектив і мрій

Студентські роки — час перспектив і мрій

День студента — свято, яке в Україні припадає на 17 листопада, — асоціюється з молодістю й розвагами. Багато хто з ностальгією згадує свої студентські роки, сповнені відчуттям свободи. Водночас, це й період відповідальності, у чому невдовзі після закінчення ВНЗ переконаються теперішні студенти.
Новоград-Волинський деякою мірою можна вважати студентським містечком, адже тут діють медичний коледж, промислово-економічний технікум, вище професійне училище та економіко-гуманітарний коледж.
Це — сотні студентів, сотні яскравих вражень, особливих для кожного.

«Справжнім студентом я відчув себе, коли усвідомив, що вступив до нашого навчального закладу, коли потрапив до цієї атмосфери — тут більше відповідальності та турбот, аніж у школі. Студентське життя мене приваблює, бо воно цікаве, активне. У цей період ти стаєш дорослішим, більш свідомим. Усе в житті змінюється, і це мені дійсно подобається», — вважає студент другого курсу Новоград-Волинського промислово-економічного технікуму Віталій Арзанцев.
Студентські роки допомагають перевірити себе. Це — час відкритих перспектив та здійснення мрій.
«Чесно кажучи, я дуже сумую за студентським життям, оскільки тоді було пережито багато щирих емоцій, були переживання з приводу навчання. Також це час для романтики… Складність полягає в тому, що покидаєш батьківську домівку, мусиш стати самостійним. Часом хочеться повернутись у ті часи… Студентам першого курсу хотілося б порадити менше хвилюватися, щоб це негативно не позначилося на вашому здоров’ї. Будьте активнішими та не змарнуйте цю неперевершену мить життя», — пригадує колишня студентка Новоград-Волинського медичного коледжу Дарина Інжієвська.
Вероніка ЮЗЕПЧУК