Новоград-Волинська ЗОШ №3 відсвяткувала 150-річчя з дня заснування

Новоград-Волинська ЗОШ №3 відсвяткувала 150-річчя з дня заснування

Ювілей школи — це не лише історична віха, але й своєрідна межа, що дає можливість оцінити пройдений шлях, згадати добрим словом тих, хто присвятив своє життя та педагогічний талант рідній школі, і, звісно, накреслити плани на майбутнє.
15 листопада у великій залі Палацу культури імені Лесі Українки відбулись урочистості з нагоди 150-річчя з дня заснування Новоград-Волинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №3. Привітати школу із важливою датою приїхали її випускники, ветерани-педагоги, учні та поважні гості.
Директор школи Наталія Кобильник ознайомила гостей з історією навчального закладу та досягненнями школярів і педагогів, із важливими фактами з життя ЗОШ №3.Також подякувала міській владі, зокрема міському голові Віктору Весельському, заступнику міського голови Оксані Гвозденко та депутатам міської ради, за підтримку у всіх починаннях, побажала всім миру, добра й наснаги.
Привітала педагогічний колектив, учнів, випускників і ветеранів школи з ювілеєм заступник міського голови — начальник фінансового управління міської ради Ірина Ящук, яка побажала школі процвітання, невпинного руху вперед, успішного здійснення всіх планів і задумів.
Із нагоди 150-річного ювілею навчального закладу Ірина Климівна вручила директору ЗОШ №3 Наталії Кобильник сертифікати на придбання комп’ютерної техніки й музичної апаратури та привітальний лист. А також за сумлінну плідну працю, значні успіхи в професійній діяльності нагородила Почесними грамотами міської ради та подяками міського голови педагогічний колектив школи.
До привітань приєдналися начальник управління освіти й науки міської ради Тетяна Ващук та голова Новоград-Волинської міської організації профспілки працівників освіти і науки Василь Неук. Вони побажали всім творчого натхнення й життєвих перемог та вручили подяки колективу навчального закладу.
У цей ювілейний день колектив школи почув на свою адресу не тільки теплі слова, а й отримав безліч приємних пам’ятних подарунків.
У ході урочистостей звучали слова вдячності воїнам, які сьогодні захищають українську землю від ворога. Хвилиною мовчання вшанували загиблих захисників України, випускників школи №3, які трагічно загинули (під час проведення АТО) у 2014 році в Степанівці — Тимощука Івана Вікторовича та Тимощука Сергія Григоровича.
Для випускників школи та для почесних гостей свята — ветеранів педагогічної ниви, які працювали в школі, цього дня лунали окремі слова подяки.
Свято пройшло надзвичайно урочисто, музично, радісно і в той же час зворушливо, адже в ньому переплелося минуле, сьогодення та гарні сподівання на майбутнє.
Аліна ПУГАЧ, головний спеціаліст відділу інформації та зв’язків із громадськістю міської ради