Виплати чорнобильцям перераховані в повному обсязі

«Куди зникли «чорнобильські» кошти?» — із таким запитанням у колективному листі до «Звягеля» звернулися постраждалі внаслідок Чорнобильської катастрофи.
«Ось уже третій місяць учасникам ліквідації аварії на ЧАЕС не виплачуються грошові компенсації — оті мізерні двісті гривень на, так звані, продукти харчування. І ходять чутки, ніби в найближчі місяці тих виплат не варто чекати.
Чорнобильців цікавить: у несвоєчасній виплаті чорнобильських компенсацій винна нова центральна влада чи щось нездорове коїться на місцях?
Хочемо почути відповідь від компетентних осіб на сторінках газети «Звягель».
Від імені чорнобильців, Микола Марусяк, м.Новоград-Волинський»
, — йшлося в листі.
Газета «Звягель» направила інформаційний запит щодо цього питання директору департаменту праці та соціального захисту населення Новоград-Волинської міської ради Л.В.Хрущ.
У листі-відповіді від 22.11.2019 р. №2972 повідомляється, що кошти постраждалим унаслідок Чорнобильської катастрофи перераховані в повному обсязі.
«На ваше звернення щодо заборгованості з виплати щомісячної грошової компенсації вартості продуктів харчування, передбаченої Законом України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», повідомляємо, що ця компенсація фінансується з Державного бюджету України в межах затверджених кошторисних призначень.
Станом на 22.11.2019 р. заборгованість із виплати грошової компенсації за пільгове забезпечення продуктами харчування громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, перерахована в повному обсязі на поточні рахунки одержувачів, відкриті в АТ «Ощадбанк» або через виплатні об’єкти АТ «Укрпошта», — пише директор департаменту Л.В.Хрущ.
Підготував Олег БРЮХАНОВ