12-ий окремий полк оперативного забезпечення відзначив 25-ту річницю створення

12-ий окремий полк оперативного забезпечення відзначив 25-ту річницю створення

Напередодні ювілею військової частини А3814, 29 листопада, у клубі 12-го окремого полку оперативного забезпечення відбулися урочистості. Від імені органів місцевого самоврядування командування та особовий склад військової частини привітав заступник міського голови Анатолій Легенчук.
«Ваша частина має славетну бойову історію. Завдяки повсякденній самовідданій праці, наполегливості, високій майстерності та професіоналізму особового складу, вона стала однією з кращих серед формувань Збройних сил України. Ви не лише берете участь у міжнародних операціях у різних куточках нашої планети з підтримання миру й безпеки, а й, ризикуючи життями, одними з перших у 2014 році за сигналом бойової тривоги стали на захист східних рубежів нашої країни. Здобутий величезний досвід дає вам змогу гідно виконувати поставлені завдання, завдяки чому мирні люди мають можливість спокійно жити й працювати. За це вам глибока шана й повага! Дякую вашим родинам за терпіння, підтримку та вміння чекати в ці нелегкі часи. Зичу вам мирного неба, добра, злагоди, успіхів, нових здобутків у службовій діяльності! Примножуйте славетні традиції військової частини та підтримуйте її високий авторитет», — зазначив посадовець.
Анатолій Легенчук від імені в.о. міського голови Оксани Гвозденко вручив привітальний лист т.в.о. командира 12-го окремого полку оперативного забезпечення Володимиру Гурі.
Багато теплих та щирих слів лунало в цей день на адресу військової частини, бойовий шлях якої насправді розпочався набагато раніше, ніж 25 років тому, адже вона була сформована ще 1 вересня 1968 року як окремий інженерний дорожньо-містобудівельний батальйон. Військовослужбовці отримали відзнаки, подяки та почесні грамоти.
За досягнуті успіхи в бойовій підготовці, зразкову військову дисципліну, якісне виконання службових обов’язків та з нагоди 25-ї річниці створення військової частини А3814 почесними грамотами міської ради з грошовою винагородою були нагороджені:
Яневіч Сергій Валерійович — заступник командира частини з тилу-начальник тилу військової частини А3814, підполковник;
Верич Сергій Іванович — головний сержант взводу-командир відділення роти радіаційної, хімічної, біологічної розвідки батальйону радіаційного, хімічного, біологічного захисту військової частини А3814, старший сержант військової служби за контрактом;
Тимофієв Валентин Іванович — головний старшина інженерного батальйону військової частини А3814, прапорщик.
Після урочистої частини працівники 31-го гарнізонного Будинку офіцерів присвятили військовослужбовцям свої творчі номери.
Оксана ТАЛЬКО, начальник відділу інформації та зв’язків із громадськістю міської ради