Новоград-Волинський продовжує вживати заходи із запобігання поширенню коронавірусної інфекції

Про запроваджені в Новоград-Волинській міській ОТГ заходи із запобігання занесенню і поширенню випадків COVID-19, подальші кроки в їх посиленні, підготовку та забезпечення всім необхідним медичних закладів і працівників галузі охорони здоров’я говорили 31 березня під час зустрічі керівництва міста з депутатами міської ради.
Т.в.о. міського голови, секретар міської ради Олена Пономаренко проінформувала про прийняті рішення комісії ТЕБ та НС, надзвичайної протиепідемічної комісії та оперативного штабу. Розповіла про заходи, які з метою недопущення поширення коронавірусної інфекції проводяться на території громади. Зокрема, це: дезінфекція місць громадського користування; тимчасове призупинення пільгового (безоплатного) перевезення в громадському транспорті, за винятком медичних працівників, які мають пільгу; створення інформаційного центру для допомоги з доставки продуктів харчування та ліків тим, хто перебуває в групі ризику; утворення мобільних груп з контролю за роботою закладів торгівлі, громадського харчування, сфери побуту, за роботою міського пасажирського транспорту, за обробкою місць загального користування, за матеріально-технічним забезпеченням заходів ліквідації наслідків надзвичайної ситуації.
Також зазначила, що наразі місцем для обсервації членів родин та контактних осіб з хворими на коронавірус, у разі їх появи, визначено гуртожиток медичного коледжу. Міською владою продовжується робота з визначення і інших приміщень для зазначених цілей.
Крім того, працює робоча група для організації облаштування, у разі виявлення в міській ОТГ хворих на коронавірус, контрольно-пропускних пунктів на в’їздах у місто з боку м.Житомира, м.Баранівки і м.Рівного, де обов’язково водії та пасажири проходитимуть медичний огляд, а транспортні засоби — дезінфекцію. Інші в’їзди в місто будуть перекриті.
У разі призупинення роботи громадського транспорту, відпрацьо-вується питання довезення до роботи медиків та працівників інших сфер життєзабезпечення громади, отримано відповідні списки, розроблено макети транспортних карток.
Під час робочої зустрічі обговорили і питання, які потребують нагального вирішення та за необхідності перерозподілу коштів міського бюджету для їх спрямування на першочергові потреби в умовах карантину. Зокрема, це фінансове забезпечення медичних працівників, їх страхування, забезпечення медичних закладів лікарськими засобами першої необхідності, додаткова закупівля засобів дезінфекції для санітарної обробки місць загального користування, зменшення ставок податкову для підприємців, які призупинили свою діяльність у зв’язку з карантином тощо.
На завершення головний лікар КНП «Новоград-Волинське міськрайТМО» Василь Борис проінформував про готовність медичного закладу до госпіталізації, у разі виявлення хворих на коронавірусну інфекцію.
Відтак, на випадок спалаху COVID-19 у лікувальному закладі розгорнуто 129 ліжок. До 34 ліжок підведено кисень. В інфекційному відділенні для дорослих облаштовано 2 боксовані палати (з окремим входом та санвузлами), 3 напівбоксовані, до 9 ліжок підведено кисень, наявно 2 кисневі концентратори. Для надання допомоги при вірусній пневмонії відділення анестезіології та інтенсивної терапії забезпечено 4-ма кисневими концентраторами та 5-ма апаратами для штучної вентиляції легень, 2 з яких експерт-класу.
Наразі для медичних працівників міськрайТМО придбано засоби індивідуального захисту, а саме: одяг захисний одноразовий — 381 шт., респіратори — 520 шт., маски медичні одноразові — 717 шт., рукавички оглядові одноразові — 7400 шт., спирт — 2948 фл., шапочка одноразова — 100 шт., окуляри захисні — 90 шт., захисні щитки — 510 шт., дезінфікувальних засобів достатня кількість для обробки поверхонь і рук.
За кошти в сумі 1845,6 тис. грн, що виділені на подолання коронавірусу з міського, районного та бюджетів ОТГ, придбано: пульсоксиметри — 5 шт., вимірювач АТ — 5 шт., маски кисневі — 5 шт., маски для неінвазивної вентиляції — 4 шт., тримачі пляшок для дезінфекційних засобів і для мила — 80 шт., аплікатори з пластиковим стержнем для забору біологічного матеріалу — 390 шт., шприцевий насос — 4 шт., комплект постільної білизни — 50 шт., опромінювачі — 5 шт.
Визначено переможця тендерних торгів на придбання апарата для штучної вентиляції легень, який має надійти в кінці квітня на початку травня. Відтак, 723 тис. грн зарезервовано для його придбання.
Крім того, надано безкоштовно:

  • ПрАТ ВКФ «Леся» дихальний апарат на суму 705,9 тис. грн;

  • комбінезонів одноразових 318 шт. (ПрАТ ВКФ «Леся» — 100 шт., ФОП Канюка С.В. — 28 шт., ФОП Повальчук Р.В. «Добриня» — 55 шт., депутат обласної ради Ющенко О.М. — 100 шт., ТОВ «Верес» — 35 шт.);

  • народним депутатом України VIII скликання В.М.Литвином у відділення анестезіології та інтенсивної терапії 5 кисневих концентраторів;

  • народним депутатом України IX скликання Д.С.Костюком 50 респіраторів та 5 л дезінфікувального розчину.


Станом на 31.03.2020 р. на благодійний рахунок КНП «Новоград-Волинське міськрайТМО» надійшло коштів в сумі 130 350,0 грн, а саме: ТОВ Агросоюз — 50 000 грн, СТОВ «Птахівник» — 30 000 грн, ПК «Новоград-Волинське ЛМГ» — 20 000 грн, ПК «Городницький держлісгосп» — 20 000 грн та від громадян — 10 тис. 350 грн.
Адміністрація КНП «НовоградВолинське міськрайТМО» та медичні працівники щиро вдячні за благодійність із запобігання та поширення коронавірусної інфекції.
Прохання до всіх небайдужих підтримати медичні заклади під час пандемії.
1. Реквізити (благодійний рахунок): Комунальне некомерційне підприємство «Новоград-Волинське міськрайонне територіальне медичне об’єднання» (скорочена назва — КНП «Новоград-Волинське міськрайТМО»).
Керівник — головний лікар Борис Василь Миколайович
Діє на підставі «Статуту»
11707
вул.Наталії Оржевської, 13
м.Новоград-Волинський
Житомирська область
МФО 311744
код 01991820
р/р UA 9731 1744 0000 0260 0905 5840 612
АТ КБ «Приватбанк»
2. Реквізити (благодійний рахунок): Комунальне некомерційне підприємство «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Новоград-Волинської міської ради (скорочена назва — КНП «ЦПМСД» Новоград-Волинської міської ради).
Директор — Вошко Інна Василівна
Діє на підставі «Статуту»
11700
вул.Наталії Оржевської, 13
м.Новоград-Волинський
Житомирська область
МФО 311744
код 38341562
р/р UA 7931 1744 0000 0260 0105 5839 171
АТ КБ «Приватбанк»
Усі кошти, які надходять, будуть спрямовані на закупівлю найнеобхіднішого (медична апаратура, засоби індивідуального захисту, дезінфікувальні розчини тощо).
Оксана ТАЛЬКО, начальник відділу інформації та зв’язків із громадськістю міської ради