«Ми — ті, без кого не виграється жодна війна!»

«Ми — ті, без кого не виграється жодна війна!»

6 травня в Україні відзначили День піхоти. Свято встановлено указом Президента України від 19 квітня 2019 року з метою вшанування мужності та героїзму воїнів механізованих, мотопіхотних, гірсько-штурмових військових частин і підрозділів Сухопутних військ Збройних сил України, виявлених у боротьбі за свободу, незалежність та територіальну цілісність України, а також започаткування сучасних військових традицій.
Із нагоди професійного свята заступник командувача Сухопутних військ Збройних сил України генерал-майор Олександр Голоднюк привітав воїнів піхотинців 30-ї ОМБр ім.князя Костянтина Острозького зі святом. На передових позиціях нагородили офіцерів, сержантів та солдатів відомчими відзнаками Міністерства оборони України, Генерального штабу та Командування Сухопутних військ.
Вітаючи бійців зі святом, генерал-майор Олександр Голоднюк подякував захисникам за службу: «День піхоти, насамперед, — свято справжніх патріотів своєї країни, її надійних оборонців. Це — день тих людей, які сьогодні складають основу потужної Української армії, яка протистоїть хижому агресорові, що зазіхнув на незалежність українського народу. Слава Україні та її героям!».
«Ми створені з болота, морозу, дощу та вітру. Ми — ті, без кого не виграється жодна війна, хто здатен роками стримувати та виснажувати ворога. Ми — королі позиційної війни та повзучого наступу. Ми 6 років поспіль тримаємо найтяжчий удар й отримуємо невидимі перемоги. Ми виникли до танків, артилерій та авіації, однак багато років не мали свого дня. Проте, відповідно до указу Президента України №152/2019 від 19 квітня, сьогодні ми святкуємо його вдруге, 6 травня для нас став не простий день. Це — не лише свято, це — і наша пам’ять про тих, хто вже не з нами, про тих, хто віддав життя за нас. Будьте нижче землі, вищими за небо, швидшими за вітер, міцнішими за зброю!
Із професійним вас святом, побратими! Бережіть себе, бережіть один одного! Слава Піхоті! Слава Україні!» — привітала побратимів прес-служба 30-ї ОМБр.
День піхоти відзначають 6 травня, оскільки саме в цей день у 1648 році козаки перемогли в битві біля Жовтих Вод. Це — перша переможна битва національної визвольної боротьби під проводом Богдана Хмельницького. Крім того, 6 травня відзначають релігійне свято — День Юрія Змієборця. Він був одним із покровителів українського війська.
За матеріалами 30-ї ОМБр та інформагентств