У музеї Лесі Українки відбулося спецпогашення двох поштових марок, присвячених 150-річчю від дня народження Лесі Українки

У музеї Лесі Українки відбулося спецпогашення двох поштових марок, присвячених 150-річчю від дня народження Лесі Українки

Один з яскравих фрагментів цьогорічного Міжнародного свята літератури і мистецтв «Лесині джерела» пройшов 25 липня в Літературно-меморіальному музеї Лесі Українки. У Лесиній оселі відбулося спецпогашення двох поштових марок «Софія Караффа-Корбут. Лукаш і Мавка («Лісова пісня»)» і «Софія Караффа-Корбут. Русалка і Куць («Лісова пісня»)», присвячених 150-річчю від дня народження Лесі Українки. Організатор — Житомирська дирекція АТ «Укрпошта». Тираж марок — по 130 тисяч кожна.
У святковій церемонії спецпогашення марок з ілюстаціями до «Лісової пісні» взяли участь тимчасово виконувач повноважень міського голови, секретар міської ради Олена Пономаренко та завідувачка Літературно-меморіального музею Лесі Українки Віра Римська, які, власне, і здійснили урочисте спецпогашення.
Спецпогашення поштових марок — це погашення спеціальним поштовим штемпелем, випущеним у цьому випадку з нагоди 150-річчя від дня народження Лесі Українки, який використовується лише один день. Після здійснення процедури спецпогашення, віднині марки «Софія Караффа-Корбут. Лукаш і Мавка («Лісова пісня»)» і «Софія Караффа-Корбут. Русалка і Куць («Лісова пісня»)» вводяться в обіг та вважаються дійсними.
Свідками історичного моменту стали голова обласної ради Володимир Ширма, заступник голови ОДА Віктор Градівський, заступники міського голови Оксана Гвозденко та Ірина Ящук, керуючий справами виконавчого комітету міської ради Дмитро Ружицький та начальник Центру поштового зв’язку №4 Житомирської дирекції УДПП3 «Укрпошта» Ганна Бущенко, а також представники творчої інтелігенції.
Із вітальним словом до учасників церемонії спецпогашення звернулася тимчасово виконувач повноважень міського голови, секретар міської ради Олена Пономаренко, яка відмітила, що ця подія має непересічне значення, адже це — збереження історичної пам’яті про визначний день, який навіки залишиться на марках, що розійдуться всією Україною. Пам’ятні марки з відбитком святкового штемпеля займуть почесні місця в колекціях філателістів з усього світу.
Олена ОБУХ, головний спеціаліст відділу інформації та зв’язків із громадськістю міської ради