Водоканал «перепрошує». Та чи вибачають йому містяни постійні перебої з водою?

Офіційна Фейсбук-сторінка міської ради та інші інформаційні ресурси рясніють повідомленнями про тимчасові припинення водопостачання, у зв’язку з аваріями на мережах.
Так, 30 липня відсутнє водопостачання частини будинків по вулицях Медичній, Гагаріна, Пушкіна, Шевченка.
27 липня, у зв’язку з аварією на водопровідній мережі в районі магазину «Фора», тимчасово припинили водопостачання вулиць Леваневського і Рибалка.
21 липня «тимчасовими незручностями» порадували жителів будинків №2 і №4 по вулиці Соборності та будинку №7 по вулиці Шевченка.
20 липня централізоване водопостачання припиняли для вже згаданих вище вулиць Медична, Гагаріна, Пушкіна й Шевченка.
17 липня, у зв’язку з аварійною ситуацією на водопровідній мережі на території штабу бригади в/ч А0409, без води опинилися непарні будинки по вулиці Леваневського, штаб бригади, військове містечко №3, медична рота і Будинок офіцерів.
…Повідомлення про аварії від Водоканалу стали такими ж регулярними, як схід і захід Сонця. І якщо жодна людина в світі не може вплинути на рух небесного світила, то безаварійність господарства Водоканалу — цілком у межах людських можливостей. Зокрема, укотре хотілося б наголосити, що доки в міському бюджеті не буде щорічно передбачено видатків на планову заміну мереж, доти Водоканал буде «перепрошувати за незручності» і подавати воду, змішану з післяремонтним брудом.
До слова, містяни нині радіють, що проводиться капітальний ремонт дорожнього покриття на вулицях Соборності й Надслучанській та на площі Лесі Українки. Але виходить так, що новим асфальтом накриють старі водогони й каналізації. Скільки часу пролежить новий асфальт, доки знову не прорве? І чи знайдуться відповідальні за перекопування нового асфальту, коли це станеться — відповідальні за те, що мільйонні інвестиції на нову дорогу підуть псам під хвіст?...
Олег БРЮХАНОВ