Із засідання штабу COVID-19

Із засідання штабу COVID-19

14 серпня заступник міського голови — начальник фінансового управління міської ради Ірина Ящук, яку відповідно до розпорядження №151(о) від 04.08.2020 року тимчасово призначено керівником робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, спричиненої розповсюдженням коронавірусної інфекції COVID-19, провела чергове засідання штабу.
Зокрема, Ірина Климівна проінформувала, що у зв’язку із зростанням кількості хворих на коронавірус 12 серпня на позачерговому спільному засіданні міської комісії з питань ТЕБ та НС і штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації (COVID-19) вирішено посилити контроль за дотриманням карантинних обмежень у Новоград-Волинській міській ОТГ.
Також 12 серпня Кабінет Міністрів України підтримав ініціативу Міністерства охорони здоров’я і вніс зміни до постанови, яка регулює правила адаптивного карантину в країні. Головні зміни стосуються показників, за якими визначається рівень епідемічної небезпеки в районі чи місті. Відтепер їх три: кількість заповнених ліжок у медичних закладах, кількість проведених тестувань та рівень захворюваності в адміністративно-територіальних одиницях.
13 серпня відбулося засідання Центральної комісії ТЕБ та НС, на якому регіони України були розподілені на нові зони за рівнем поширення коронавірусу. Відтак, комісія ТЕБ та НС приймає рішення про встановлення рівня небезпеки раз на сім днів. Рішення про послаблення не може бути ухвалено раніше, ніж через 14 днів.
Т.в.о головного лікаря КНП «Новоград-Волинське міськрайТМО» Микола Руденко повідомив, що наразі медичні працівники закладу забезпечені в достатній кількості засобами індивідуального захисту та дезінфікувальними засобами. Проводяться підготовчі роботи з облаштування додаткових палат інтенсивної терапії та підведення до інфекційного відділення міськрайТМО кисню, що дозволяє уникнути зараження хворих, які перебувають на стаціонарному лікуванні.
На черговому 97 засіданні виконавчого комітету міської ради прийнято рішення, яким затверджено тарифи для проведення імуноферментних аналізів крові на антитіла IgG (людина перехворіла або інфікувалася вірусом і виробилися антитіла до цього захворювання) та IgM (гострий процес захворювання) до коронавірусу SARS-CoV-2. Відтак, вартість зазначених аналізів, які можна буде замовити після завершення налаштування відповідної моніторингової системи, складає по 175 грн. Безкоштовно ІФА-дослідження проводяться медичним працівникам, представникам поліції, служби безпеки, ДСНС, пацієнтам, які поступають на планове лікування.
Як проінформувала в.о. начальника районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області Валентина Кащук, у період з 07 по 13 серпня комісійно обстежено 29 об’єктів різних форм власності щодо дотримання санітарних вимог та протиепідемічних заходів, виявлені порушення у 2 закладах. Фахівцями Новоград-Волинського районного управління ГУ Держпродспоживслужби в Житомирській області спільно з працівниками Національної поліції із залученням місцевих ЗМІ проведено 16 перевірок закладів громадського харчування та закладів роздрібної торгівлі харчовими продуктами на предмет дотримання карантинних заходів, порушень не виявлено. За результатами обстежень керівникам закладів направлені 2 листи з рекомендаціями по дотриманню карантинних заходів. Також проводиться планова перевірка дотримання протиепідемічних заходів у школах і садочках міста та району. Наразі недоліків не виявлено.
З метою уникнення скупчень громадян у громадських місцях, працівникам поліції рекомендовано посилити відповідні рейди у вечірній час. Відповідальним посадовим особам доручено організувати роботу щодо посилення контролю за дотриманням карантинних заходів, а також продовження превентивних заходів, спрямованих на дотримання карантинних правил.
Попереду осінь — пора, яка традиційно асоціюється з початком навчального року і сезону грипу та ГРВІ. Цього року до звичних сезонних хвороб зі схожими симптомами додалася коронавірусна інфекція.
Шановні жителі Новоград-Волинської міської ОТГ! Нагадуємо, аби уникнути захворювання на коронавірусну інфекцію, дотримуйтеся основних правил: ретельно мийте та дезінфікуйте руки; носіть захисну маску в громадських місцях; уникайте великого скупчення людей; дотримуйтеся соціальної дистанції. Не нехтуйте правилами, будьте свідомими та обережними! Бережіть себе!
Оксана ТАЛЬКО, начальник відділу інформації та зв’язків із громадськістю міської ради