Степан Нусбаум: «Моя мета — об’єднати професіоналів»

Степан Нусбаум: «Моя мета — об’єднати професіоналів»

25 жовтня відбудуться чергові вибори до місцевих рад. Кожна громада обиратиме людей, котрі вершитимуть її долю наступні п’ять років.
Тому дуже важливо для кожного з нас вислухати кандидатів і правильно визначити, де розмова є щирою, правдивою, діловою, професійною, а де знову процвітає популізм. Політична партія «Наш край» уже заявила про рішення висувати своїх кандидатів на посади до місцевих рад.
Степан Нусбаум — очільник ДП «Новоград-Волинське ДЛМГ», президент ФК «Звягель», діючий депутат обласної ради 4, 6 і 7 скликань, котрий завоював довіру людей рідного краю, узявся очолювати районний осередок цієї партії в Новограді-Волинському.

Що спонукало до такого рішення? Які плани хоче реалізувати авторитетна особистість у нашому краї, а також багато інших питань ставимо йому особисто.
— Тож, чому? Для чого? Із якою метою Ви взяли на себе відповідальність за створення й очільництво партії в нашому районі?
— Питання просте, і відповідь буде такою ж. За стільки років депутатської діяльності я просто не можу стояти осторонь вирішення суспільних проблем. Це вже стало звичною справою — вислуховувати людські проблеми, думати, як краще їх вирішити, слідкувати за життям громади й дбати про її розвиток. Не робити цього — для мене рівнозначно, що жити у власному домі і не дбати про порядок у ньому. Саме тому я прийняв рішення знову балотуватися. Довго думав, із ким би міг співпрацювати? Адже йти в депутати можна тільки представляючи якусь політичну силу. Мені пропонували представляти на цих виборах різні партії, та я вирішив, що найбільш правильно буде зібрати власну команду. Стратегія партії «Наш край» полягає в тому, щоб кожна громада розвивала свою маленьку батьківщину. І мені це дуже імпонує! Більше того, як виявилось у процесі збору команди, однодумців у мене є багато. Тому кращі з кращих разом зі мною на ці вибори підуть як кандидати в депутати.
— А кого ми зможемо побачити в числі Вашої команди? Це будуть нові обличчя?
— Звісно, для одних хтось із моєї команди буде «новим обличчям», але для більшості — це давно відомі, поважні люди. Підбираючи людей, я орієнтувався насамперед на те, наскільки вони успішні. Тому серед моїх однодумців є підприємці, керівники підприємств, установ та організацій, військовослужбовці, котрі засвідчили свою хоробрість усій країні. Усі вони у процесі становлення себе уже набили не один десяток гуль, пережили і перебороли багато випробувань, вийшли на високий рівень розвитку. Отже, мають чудовий досвід ведення господарства. А наша громада — це і є велике господарство, яким треба розумно керувати й опікуватися, тільки тоді вона буде процвітаючою. На відміну від «нових облич», котрих ледь не за оголошенням набирали (пам’ятаємо минулі вибори), ці люди знають: що і як правильно робити. «Нові обличчя» уже обрали до Верховної Ради — результат відсутній, тому потрібно братися за роботу фахівцям та професіоналам.
Зараз моя мета — об’єднати професіоналів в одній упряжці (вибачте за вислів, але депутатство, коли воно відповідальне, інакше не назвеш) стала реальністю.
— Ви особисто на який пост плануєте балотуватися?
— Я вже маю чудовий досвід служіння народу депутатом обласної ради. Знаю механізм роботи цього органу влади, тому вважаю, що мої знання, уміння й навички найефективніше буде використати на посту депутата обласної ради.
— Які плани, наміри Ви б хотіли реалізувати за наступну каденцію?
— Планів багато, але будьмо реалістами — говорити треба тільки про те, що є реальним для виконання. Сміливо заявляю про своє бажання добудувати таки наш хірургічний корпус. Адже коштів у нього вклали дуже багато, і те, що ця недобудова просто стоятиме, буде першою причиною для сорому чиновників. Завдяки фінансуванню фонду регіонального розвитку і співфінансуванню місцевими бюджетами завершення будівництва цілком реальне.
Другий мій реальний до виконання намір — розібратися зі сміттям. Це просто жахливо, що в ХХІ столітті ми викидаємо відходи на сміттєзвалище. Моя мета — будівництво сміттєпереробного заводу для первинної переробки сміття. Знову ж таки постає питання фінансування, та маю сказати, що інвесторів, бажаючих охопити цю галузь, — вдосталь. Треба їх зацікавити, щоб вони вкладали кошти саме в наш проєкт.
Третє, із чим я йду в депутати, — розвиток автодорожньої інфраструктури. На сьогодні з державного бюджету виділяються великі гроші на утримання і капітальний ремонт доріг. Та от моє завдання — зробити так, щоб ці кошти в обласному бюджеті рівномірно розподілили між районами.
І звісно ж, найголовніше — це робота з виборцями. Дуже багато людей звертаються до мене за допомогою. Проблеми абсолютно різні за характером, із кожною я працюю окремо. Моє завдання — чути людей та допомагати всім, що в моїх силах.
Можна ще багато розповідати про плани, роздумувати про високе і духовне, та я вже казав: будьмо реалістами. Я хочу бути чесним і відвертим зі своїми виборцями, а «висмоктуванням обіцянок із пальця» хай займаються інші.
— Як вважаєте, чи принесуть ці вибори кардинальні зміни в наше суспільне життя?
— Знаєте, минулі (президентські і парламентські) вибори показали, що країна готова до кардинальних змін. Та от у яку сторону? Це вже питання інше.
Особисто я хочу, щоб цього разу люди обрали тих депутатів, котрі дійсно хочуть, можуть і знають, як зробити життя в Україні щасливим! А це можливо тільки тоді, коли кожен із нас по всій державі дбатиме про рідний край!
— Дякуємо за чесність і відвертість. Бажаємо успіхів у реалізації Ваших намірів!
Розмову вела Вікторія ЗИМНА

Хто ж очолив «Наш край» у Новограді-Волинському — про це читайте в наступному номері.