«Вікна давно просилися на заміну»: у Музеї Косачів розпочинається ремонт

«Вікна давно просилися на заміну»: у Музеї Косачів розпочинається ремонт

Із 27 серпня Музей родини Косачів закривають на ремонт, — повідомила директор закладу Людмила Гамма. Цю новину колектив назвав приємною і знаковою, адже вперше за двадцять років існування музею в міському бюджеті нарешті знайшли кошти — 400 тисяч гривень.
Керівники місцевих закладів культури зазначають: стали відчувати підтримку з боку влади і депутатського корпусу. Йдеться, зокрема, про виділення коштів на діяльність закладів сфери культури, введення в них додаткових необхідних штатних одиниць.
Фінансування ремонту в Музеї родини Косачів стало несподіванкою для директора Людмили Гамми, хоч це і було довгоочікуваним явищем. Із нагоди святкування 150-річчя від дня народження землячки Лесі Українки, у рамках підготовки до якого підтримку отримали державні заклади, комунальний музей не міг розраховувати на кошти з обласного бюджету, тож виручив — місцевий. За це рішення місцевих депутатів колектив щиро дякує.
— Ми давно просили кошти, бо давно потребували заміни старих вікон, через що взимку температура в музеї була такою низькою, що працівникам і відвідувачам доводилося перебувати у верхньому одязі. Тому починаємо з найболючішого — заміни вікон, — розповіла Людмила Петрівна. — Маючи власні газові котли, досі не мали можливості підтримувати відповідний температурний режим, у якому було б комфортно і працівникам музею, і музейним експонатам».
Колектив просить із розумінням поставитися до того, що заклад тимчасово не працюватиме. Інформацію про відновлення роботи музею можна буде отримати за тел.: (04141) 2-02-12, (063) 01-61-300, (067) 90-81-799.
Юлія КЛИМЧУК