Після капітального ремонту розпочинає роботу початкова школа в селі Майстрові

Після капітального ремонту розпочинає роботу початкова школа в селі Майстрові

Напередодні початку нового навчального року, 31 серпня, тимчасово виконувач повноважень міського голови, секретар міської ради Олена Пономаренко, заступник міського голови Оксана Гвозденко та начальник управління освіти і науки міської ради Тетяна Ващук оглянули капітальний ремонт приміщення початкової школи в с.Майстрові.
Нагадаємо, початкова школа в селі Майстрові потребувала капітального ремонту протягом тривалого часу. Місто, утворивши з Майстрівською сільською радою спільну громаду — Новоград-Волинську міську ОТГ, виділило з міського бюджету 1 млн 100 тис. грн на приведення приміщення школи до сучасних стандартів навчання початкової ланки освіти.
Капітальний ремонт школи завершено. Облаштовано теплі туалети, замінено вікна та двері, проведено ремонт класів, встановлено електрокотел, оздоблено опалювальні грубки, придбано телевізор, виконано роботи щодо художнього дизайну навчальних приміщень, коридору тощо. Також облаштовано водопровідну та каналізаційну систему. Частину приміщення школи переоблаштовано в кімнату для дошкільнят із короткостроковим перебуванням.
Для роботи закладу в умовах адаптивного карантину створені належні умови: організовано місця для обробки рук антисептиками на вході до закладу, позначено їх яскравими вказівниками та інструкціями про правила дезінфекції рук; наявні рідке мило й паперові рушники, безконтактні термометри, антисептики, засоби індивідуального захисту тощо.
Керівництво міста відмітило гарну якість проведених ремонтних робіт та вказало на необхідність облаштування до школи доріжок, розміщення поруч зі школою дитячого ігрового майданчика та здійснення благоустрою прилеглої до школи території.
В.о. директора Майстрівської ЗОШ І ступеня Марія Воліковська подякувала міській владі за капітальний ремонт школи, створення кімнати для дошкільнят та всебічну підтримку. У свою чергу, посадовці запевнили, що і в майбутньому проблеми старостинського округу будуть на контролі виконавчого комітету міської ради. А наразі майстрівські школярі початкової ланки освіти розпочинають навчання в оновленій теплій, затишній та охайній школі.
Також Олена Пономаренко, Оксана Гвозденко та Тетяна Ващук ознайомилися з матеріально-технічною базою новоствореного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою на базі колишньої школи-інтернату. Заклад було перепрофільовано рішенням Житомирської обласної ради.
Як повідомив в.о. директора ліцею Віктор Онищук, станом на 31 серпня на навчання до закладу прийнято 104 учні 10-11 класів з усієї Житомирської області (квота жителів міста Новограда-Волинського становить 30%). Крім хлопців, у ліцеї навчатимуться 28 дівчат. Учні не лише навчатимуться, але й проживатимуть у закладі.
Олена ОБУХ, головний спеціаліст відділу інформації та зв’язків із громадськістю міської ради