«Наш край» обрав свого кандидата на міського голову — Віталія Якубова

«Наш край» обрав свого кандидата на міського голову — Віталія Якубова

Минулої суботи, під час презентації команди політичної партії «Наш край» на Звягельщині, Віталій Якубов оголосив про своє рішення балотуватися на посаду міського голови Новограда-Волинського. Він представив своє бачення розвитку міської ОТГ і попросив підтримати його на цьому шляху. Нам вдалося поспілкуватись із ним особисто.
— Віталію Олександровичу, чому Ви вирішили балотуватися на міського голову?
— Багато років, через специфіку військової служби, я практично не жив у нашому місті — швидше, приїздив до родини. Фактично я жив на полігонах, а з початку АТО — на фронті. Там я разом зі своїми бійцями стояли на смерть для того, щоб життя тут, на Звягельщині, було спокійним, щоб ворог сюди не дістався. Та коли я пішов у відставку і повернувся до цивільного життя в рідний Новоград-Волинський, то, м’яко кажучи, був розчарований. Таке враження, що місто застрягло на шляху між розвитком і занепадом.
Будучи депутатом міської ради, я постійно протистояв розвалу комунальних підприємств, «розбазарюванню» бюджетних грошей, непрофесійним рішенням діючої влади. Я ізсередини побачив, що тут коїться. Так далі бути не може!
Я — за порядок і цього вимагаю від інших. А в нашому місті поки порядку немає. Я не хочу дивитися, як місто, де живе моя родина, мої друзі, де живуть сім’ї воїнів легендарних підрозділів: 30 ОМБр, 54 розвідбату, 12 інженерного полку, 181 батальйону тилу — деградує.
Саме тому я вирішив, що маю очолити міську громаду.
— А чому саме «Наш край»?
— Я ж реально оцінюю справи і розумію, що моя робота матиме успіх, коли матиму гарну команду підтримки. Мені важливо, щоб у моїй команді працювали люди з досвідом, уміннями, навиками і бажанням — професіонали. Тому, коли я ознайомився із командою «Нашого краю», коли побачив, хто формує і очолює цю команду, то зрозумів, що це — саме ті люди, разом з якими я зможу вивести нашу міську ОТГ на гідний рівень.
— Над чим саме Ви працюватимете на посаді міського голови?
— Мої кроки такі:

  1. Оновлення влади в місті. Люди, які показали малоякісний результат роботи, повинні звільнити свої кабінети і дати дорогу тим, хто бажає покращення для громади і хто впорається із поставленими завданнями.

  2. Жорсткий контроль над роботою житлово-комунальної сфери й екологічної ситуації.

  3. Спрямування максимуму зусиль на розвиток молоді: як інтелектуального, так і фізичного.

  4. Підвищення інвестиційної привабливості міської ОТГ.

  5. Розвиток туризму.

  6. Використання бюджетних коштів за призначенням.


А головне — це формування розуміння в працівників виконкому, депутатів та інших представників влади, що це вони працюють для громадян, а не громадяни — для задоволення їхніх потреб.
Як стало відомо, під час обласної конференції політичної партії «Наш край» учасники конференції вирішили підтримати Віталія Якубова і планують подавати саме його кандидатуру на посаду міського голови. Про таке рішення нам повідомив очільник міського осередку Дмитро Рудницький:
— Наша команда зважено і ретельно підходила до вибору кандидата на міського голову. Ми зважали на два критерії: професійні та особисті якості. На мою думку, на цю посаду сьогодні має прийти людина сильна, вольова, яка вміє швидко приймати важливі рішення і яка має досвід управління великою кількістю працівників, яка вміє працювати на результат — професіонал. І саме Віталій Якубов показав себе як мужній командир 30 ОМБр під час війни на сході і мудрим управлінцем під час депутатства. За час багаторічної співпраці з ним як із військовослужбовцем, ми переконалися в тому, що його слова мають силу! Свого часу саме його рішення й відвага зберегли життя багатьом воїнам 30 ОМБр. Його поважають військові і цивільні, тому й рішення підтримати Віталія Якубова як кандидата на міського голову було одностайним! Я особисто переконаний, що коли військові змогли стримати ворога там, на Сході України, то зможуть навести порядок і тут, на мирній землі!
Як бачимо, професіонали «Нашого краю» поповнюють свої ряди потужними особистостями. І з кожним днем, віра в те, що їм усе вдасться, зростає.
Вікторія ЗИМНА