У Новоград-Волинській міській ОТГ відзначили День рятівника

У Новоград-Волинській міській ОТГ відзначили День рятівника

17 вересня своє професійне свято відзначали ті, хто цілодобово знаходиться в постійній бойовій готовності до боротьби з незваним лихом та приходить на допомогу людям у найважчі хвилини, рятуючи найцінніше — їх життя. Із нагоди Дня рятівника працівників Новоград-Волинського міськрайонного відділу Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Житомирській області привітали тимчасово виконувач повноважень міського голови, секретар міської ради Олена Пономаренко, начальник відділу з питань цивільного захисту міської ради Анна Висоцька, а також голова районної державної адміністрації Сергій Литвинчук.
«Це свято об’єднує людей, які несуть відповідальність за забезпечення надійного захисту життя людей і національного багатства від вогню та стихії. Сьогодні ви підставили плече й у боротьбі з новими викликами — пандемією коронавірусу. Щира вдячність вам за вірність обов’язку, за відвагу та сумлінне ставлення до своїх нелегких, а навіть і небезпечних обов’язків. У той час, коли ви бережете людські життя, нехай оберігає вас Бог!» — зазначила у виступі Олена Пономаренко.
За високі показники, досягнуті в оперативно-службовій діяльності, та з нагоди Дня рятівника Почесними грамотами міської ради з грошовою винагородою були нагороджені сержанти служби цивільного захисту Михайло Троцький та Олександр Черниш. Подяки отримали молодший лейтенант служби цивільного захисту Наталія Гончарук та молодші сержанти служби цивільного захисту В’ячеслав Корня і Матвій Купріянчук.
«Ви — справжні професіонали, які ризикують власним життям і здоров’ям заради порятунку інших. Нехай у кожній важкій ситуації ваша допомога буде гідно оцінена», — підкреслив начальник Новоград-Волинського міськрайонного відділу Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Житомирській області Олег Рафальський, який також подякував усім працівникам за щоденне виконання поставлених завдань, а також побажав їм невичерпних сил, енергії й пильності в нелегкій праці.
Не залишилися рятівники в цей святковий день і без музичних вітань. Гарний настрій присутнім дарували Наталія Скиба та Наталія Мінгалєєва, а також ведуча заходу Світлана Смолковська.
Довідково. У 2020 році працівники Новоград-Волинського міськрайонного відділу виїжджали на ліквідацію 228 пожеж, на надання допомоги при 5 ДТП, на знешкодження вибухонебезпечних предметів (8 випадків). Проведено 57 виїздів із метою профілактики інфікування та поширення COVID-19. 23 працівники підрозділів Новоград-Волинського гарнізону брали безпосередню участь у ліквідації лісових та торф’яних пожеж на півночі Житомирської області. За сумлінне виконання службових обов’язків правами голови ДСНС України нагороджено 11 працівників, від начальника Управління ДСНС у Житомирській області працівники отримали 72 нагороди.
Оксана ТАЛЬКО, начальник відділу інформації та зв’язків із громадськістю міської ради