Кому належить шпиталь?

Кому належить шпиталь?

Ще один набридлий міф про те, що колишній військовий шпиталь належить родині Литвинів. Нещодавно в мережу потрапило чергове відео якогось журналіста, укотре не підкріплене жодними фактами. Аргумент один — «люди кажуть, що об’єкт належить відомим землякам». На додачу запустили інформацію, що невдовзі звідси збираються прибрати охорону.
Зважаючи на те, що тема цікавить багатьох, ми звернулися до начальника КЕЧі району Олега Прищепи за роз’ясненнями: кому ж належить військовий шпиталь? І чи правда, що невдовзі тут не буде жодної охорони, що загрожує повним занепадом території?

— Інформація про належність земельної ділянки чи будівель на ній комерційним структурам або родині Литвинів — не відповідає дійсності, — розповів начальник КЕЧі району Олег Прищепа. — Колишній військовий шпиталь розміщується на території військового містечка №9 (військова частина А 1063 розформована в 2013 році). На земельній ділянці №9/1 загальною площею 7,18 га розміщено 21 будівлю та споруду, що перебувають на балансі Новоград-Волинської КЕЧі району.
Земельна ділянка є власністю держави в особі Міністерства оборони України та належить на праві постійного користування Новоград-Волинській КЕЧі району. Витяг із державного реєстру речових прав на нерухоме майно про реєстрацію іншого речового права №1455018818110 від 10.01.2018 р. (кадастровий номер 1811000000:00:035:0174).
Будівлі та споруди є власністю держави в особі Міноборони України, є витяг із держреєстру речових прав на нерухоме майно про реєстрацію права власності (реєстраційний номер об’єкта нерухомого майна 1605169018110 від 19.07.2018 р.).
Як розповів Олег Михайлович, уся ця інформація є загальнодоступною, її можна знайти в мережі. Жодного разу досі ніхто не звертався до керівництва КЕЧі із запитами щодо права власності на шпиталь. Попри те, що тема — серед найбільш обговорюваних. Це пояснює, чому спекуляції цією інформацією жодного разу не підтверджені документами.
Подальша доля щодо використання шпиталю наразі не визначена. Начальник КЕЧі запевнив, що охорона тут залишиться, а з початком опалювального сезону в будівлях продовжать підтримувати необхідний температурний режим.
«Порожні розмови навколо шпиталю дуже набридли, — говорить начальник КЕЧі. — Прикро, що доводиться спростовувати вигадане. Складається враження, що єдина мета — спотворити відоме прізвище».
Дарина НОВОСАД