Триває підготовка до відзначення Дня захисника України

Триває підготовка до відзначення Дня захисника України

29 вересня відбулася нарада з питань організації і проведення заходів із нагоди Дня захисника України, який традиційно відзначають 14 жовтня — на свято Покрови Пресвятої Богородиці — захисниці і покровительки воїнів та козаків.
Обговорення плану заходів проходило під головуванням в.о. міського голови Дмитра Ружицького за участі начальника відділу культури і туризму міської ради Лариси Заєць, представників від військовослужбовців, галузі культури, освіти та сфери підприємницької діяльності.
Зокрема, було наголошено на історичному зв’язку цього свята зі святом козаків, адже водночас відзначатимуть День Українського козацтва та 78-му річницю утворення Української повстанської армії.
Попередньо планується 14 жовтня провести захід біля Меморіалу загиблим воїнам місцевого гарнізону із молебеня за Україну та її захисників, покладання квітів до Арки пам’яті Небесній Сотні та загиблим учасникам АТО, а також захід на площі Лесі Українки із концертними номерами за участю військового оркестру, хореографічних та вокальних колективів.
Увагу було акцентовано на важливості гідного проведення заходів, що сприятиме збереженню та розвитку національних традицій, вихованню молодого покоління в дусі патріотизму, вшануванню бойового подвигу громадян, які присвятили своє життя служінню українському народу. Також було зауважено на обов’язковому дотриманні всіх протиепідемічних вимог.
Остаточну програму заходів буде оприлюднено після узгодження всіх організаційних питань.
Оксана ТАЛЬКО, начальник відділу інформації та зв’язків із громадськістю міської ради