ФК «Звягель» — таки чемпіон!

ФК «Звягель» — таки чемпіон!

17 жовтня в матчі заключного туру чемпіонату Житомирської області з футболу в очній зустрічі претендентів вирішувалася доля чемпіонства. «Звягель» відставав від лідируючого «Мала» (Коростень) на два очки, тому новоградську команду влаштовувала лише перемога.
На жаль, на футбольному полі її здобути не вдалося. Цьому «посприяли» декілька факторів. По-перше, у другому колі «Звягель» дещо розбалансувався і демонстрував не такий переконливий футбол, як на старті чемпіонату. По-друге, не вдалося зібрати максимально основний склад. По-третє, були питання до якості суддівства.
Тож у підсумку «Мал» переміг з рахунком 1:0 і закріпився на вершині турнірної таблиці.
Але…
Як з’ясувалося згодом, у складі команди «Мал» грав футболіст, який мав бути дискваліфікованим на цей матч через перебір жовтих карток.
27 жовтня цю ситуацію розглянув контрольно-дисциплінарний комітет Житомирської обласної асоціації футболу. Дослідивши обставини справи, КДК вирішив зарахувати команді «Мал» (Коростень) поразку — 0:3, а команді «Звягель» відповідно перемогу — 3:0.
Таким чином, хоч і не безпосередньо на футбольному полі, але звягельчани досягли переможного результату в чемпіонському матчі.
Трійка кращих команд Житомирської області за підсумками сезону-2020 тепер виглядає таким чином: «Звягель» — 31 очко, «Мал» — 30 очок, «Полісся» (Ставки) — 24 очки.
Можливо, хтось із уболівальників вважатиме, що чемпіонство на підставі «кабінетного рішення» має не такий присмак. Проте не слід при цьому відкидати потужну гру «Звягеля» в першому колі чемпіонату. Чемпіонат — це довга дистанція, і першим до фінішу приходить той, хто демонстрував стабільно високі результати, коли навіть невеличкі падіння компенсувалися переконливими підйомами в інших іграх.
Вітаємо ФК «Звягель» із другим поспіль обласним чемпіонством! Бажаємо і в наступних сезонах тримати марку лідера!
Олег БРЮХАНОВ
Фото ФК «Звягель»