Краєзнавчий музей запрошує на майстер-класи з прядіння нитки

Краєзнавчий музей запрошує на майстер-класи з прядіння нитки

Пряля, прядіння, прядиво… Так і хочеться виділити пряДиво. Це — дійсно ДИВО, ПРА ДИВО нашого народу: з одного боку — титанічна праця, а з іншого — своєрідна медитація. Споконвіку — це винятково жіноча справа.
Новоград-Волинський краєзнавчий музей та майстриня Галина Мельничук пропонують жінкам нашого міста пригадати це традиційне дійство, якому наші прапрабабусі починали навчатися з 6-7 років і займалися протягом життя.
Розпочинаємо комплекс майстер-класів із прядіння нитки з органічних матеріалів (вовни) на коловоротках (самопрядках) із фондів Краєзнавчого музею. Усі коловоротки музею є діючими, завдяки роботі реставратора Володимира Рибака.
Маємо мету, і не одну!
Перша — просто не дати «вмерти» ремеслу прядіння. Охочі зможуть опанувати це прадавнє ремесло.
Друге — нитка, яку ми отримаємо з вовни, буде теплою, далі ці нитки передаються майстриням-в’язальницям, які в’язатимуть шкарпетки для наших хлопців у зоні бойових дій.
Третє — для будь-якої майстрині рукоділля, яким би воно не було, — це медитація, розслаблення і насолода процесом, а отже, ми просто приємно проведемо час.
Але пам’ятаймо, що вірус COVID-19 вніс певні корективи в наше життя, а отже, й кількість місць на наших майстер-класах буде обмеженою. Тому завчасно записуйтеся за телефоном: (097) 944-76-57. Дякуємо за розуміння! Час і день зібрань буде оголошено пізніше.
* * *

Однією з візитівок міста Новограда-Волинського є Краєзнавчий музей. Тут зібрані та збережені матеріали, що розповідають про історію і культуру нашого краю.
Музей працює: вівторок-п’ятниця, з 8:00 до 17:15, субота — з 8:00 до 16:00, вихідні — неділя, понеділок.
Адреса: вул.Соборності, 24.
Тел.: (063) 620-83-89.
Інформація Краєзнавчого музею