Вітання 49/2020























6 ГРУДНЯ — ДЕНЬ ЗБРОЙНИХ СИЛ УКРАЇНИ


Дорогі захисники! Шановні воїни, працівники та ветерани Збройних сил України! Високо цінуючи подвиг українського війська в складний для нашої країни час, щиро вітаю вас із професійним святом — Днем Збройних сил України!

Це свято — усенародне та має особливе значення для кожного з нас. Адже Україна сьомий рік поспіль зі зброєю в руках відстоює своє право на територіальну цілісність та соборність. Кожна українська родина розумом та серцем відчула високу місію наших військових, котрі ціною власного життя захищають мирне небо над Україною.

Новоград-Волинська міська територіальна громада пишається тим, що історично на її теренах дислокується славетний військовий гарнізон. Тут розташовані з’єднання і військові частини різних родів і видів Збройних сил України: 30-та окрема механізована бригада, 12-ий окремий полк оперативного забезпечення, 54-ий окремий розвідувальний батальйон, 181-ий окремий батальйон тилового забезпечення, об’єднаний міський військовий комісаріат, підрозділ військової служби правопорядку, квартирно-експлуатаційна частина, гарнізонний Будинок офіцерів. Естафету військової доблесті, я переконаний, приймуть вихованці новоствореного Новоград-Волинського ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою.

Я гордий, що серед нас є стільки людей, гідних називатися Героями. Активну участь у бойових діях на Сході України брали і беруть не тільки воїни місцевого гарнізону, але й жителі громади — ті, хто приєднався до добровольців, волонтерів, був мобілізований. Із цими людьми, я певен, наші кордони — під надійною охороною. Саме завдяки вам, ми маємо можливість мирно жити, працювати та розвивати нашу громаду.

Низький уклін воїнам, котрі віддали своє життя за нашу благословенну українську землю. Пам’ять про них назавжди залишиться в серцях кожного з нас. Вічна їм слава!

Сьогодні сердечні слова вдячності — бійцям, які на передовій забезпечують мир і спокій у наших домівках. Нехай у щоденній нелегкій службі береже вас Господь.

Дякую матерям, які виховали синів, котрі стали захисниками, ветеранам Збройних сил України, які місією свого життя обрали військову справу.

Із нагоди свята бажаю такої довгоочікуваної перемоги, родинного добробуту та міцного здоров’я!

Слава Україні! Слава її Збройним силам!


Микола БОРОВЕЦЬ, міський голова


 

7 ГРУДНЯ — ДЕНЬ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ


Щиро вітаємо Новоград-Волинську міську територіальну громаду, депутатів, посадових осіб, працівників та ветеранів органів місцевого самоврядування з Днем місцевого самоврядування. Це — професійне свято всіх, хто долучається до спільної мети — зробити свою громаду кращою та успішнішою, об’єднує людей активної життєвої позиції.

Конституцією України законодавчо закріплено, що місцеве самоврядування є основою народовладдя, дієвим інструментом вирішення доленосних для громади завдань. Переконані, що тільки разом, спільними зусиллями ми зробимо все для того, щоб наша громада була територією активного розвитку, розбудови та процвітання.

Зичимо міцного здоров’я, добробуту, професійних здобутків, довіри і поваги від людей. Невичерпної енергії та мирного неба на шляху до нових перемог в ім’я розквіту України та Новоград-Волинської міської територіальної громади.


Микола БОРОВЕЦЬ, міський голова

Оксана ГВОЗДЕНКО, секретар міської ради


 

5 ГРУДНЯ — МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ВОЛОНТЕРІВ


Шановні волонтери! Висловлюю вам щиру вдячність за невичерпну жагу приносити користь суспільству, за небайдужість та відданість добрим вчинкам на благо громади, за те, що присвячуєте свій час, уміння та енергію, допомагаючи нашим захисникам, медикам та всім тим, хто її потребує.

Надважлива місія волонтерів зробила нашу країну та громаду сильнішими, стала взірцем активної громадянської позиції. Справжній патріотизм та щире почуття обов’язку — це ті риси, які забезпечили волонтерам довіру й шану українців.

Бажаю вам успіхів у всіх починаннях, міцного здоров’я, добробуту, родинного затишку та мирного неба.


Микола БОРОВЕЦЬ, міський голова


 

3 ГРУДНЯ — МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ЛЮДЕЙ З ІНВАЛІДНІСТЮ


Звичайно, цей день не можна називати святковим, проте він підкреслює необхідність досягнення забезпечення рівних прав людей з інвалідністю і їх участі в житті суспільства. Міжнародний день людей з інвалідністю — день підведення підсумків зробленого для цієї категорії громадян, аналізу фактичного становища людей з особливими потребами в суспільстві і визначення планів щодо поліпшення їх життєвого рівня.

Одним із пріоритетних напрямків роботи Новоград-Волинського міського центру соціальних служб є попередження негативних ситуацій у родинах, особливо — у сім’ях із дітьми, у тому числі — у сім’ях, члени яких мають інвалідність, та надання їм своєчасної допомоги. Так, протягом 2020 року за сприяння Новоград-Волинського міського центру соціальних служб 8 родин, у яких виховуються діти з інвалідністю, отримали продуктові та гігієнічні набори від української діаспори Канади. Для сімей та осіб, у разі потреби, надаються послуги соціального супроводу, консультування, соціальної адаптації, інформування з метою підтримки сім’ї та організації системної соціальної допомоги родинам, зокрема тим, які опинилися в складних життєвих обставинах.

Відзначення Міжнародного дня людей з інвалідністю — справедлива шана суспільства та нагадування всім про обов’язок перед людьми, які потребують особливого захисту та підтримки в цей непростий час. Люди з інвалідністю — це не просто категорія людей. Це — окремі життя. Окремі трагедії. Окремі людські надії на те, що все буде добре.

Міжнародний день людей з інвалідністю нагадує нам, що поруч живуть люди з обмеженими можливостями, які потребують особливої уваги і яким ми повинні допомогти відчути себе рівними серед здорових співгромадян.


Антоніна ЛАПИНСЬКА, директор Новоград-Волинського міського центру соціальних служб


 

Щиро вітаємо з Днем народження ветеранів Великої Вітчизняної війни, афганської війни, учасників бойових дій і активістів ветеранської роботи:


Антоніну Андріївну Бочарову — 05.12.1928 р.н.

Маргариту Євгенівну Ігнатьєву — 05.12.1950 р.н.

Антоніну Давидівну Кулявець — 06.12.1940 р.н.

Леоніда Олександровича Петрука — 06.12.1940 р.н.

Катерину Миколаївну Соколову — 07.12.1928 р.н.

Олександра Леонідовича Проскуріна — 07.12.1955 р.н.

Тетяну Дмитрівну Молодцову — 08.12.1926 р.н.

Ніну Гнатівну Шевелюк — 09.12.1931 р.н.

Антоніну Лаврентіївну Сосуновську — 10.12.1929 р.н.

Василину Юхимівну Купріянчук — 10.12.1940 р.н.

Казимира Антоновича Луцевича — 10.12.1931 р.н.

Василя Олексійовича АЗАРНІНА — 04.12.1951 р.н.

Миколу Сергійовича САРГАНА — 05.12.1963 р.н.

Володимира Анатолійовича ГАЄВЦЯ — 05.12.1963 р.н.

Ігоря Петровича якобчука — 08.12.1965 р.н.

Олександра Вікторовича ЗАВОРОТНОГО — 09.12.1966 р.н.


В.ПАРФЬОНОВ, голова міської організації ветеранів

Ю.ШЕВЧУК, голова Спілки ветеранів афганської війни

редакція газети «Звягель»