Півфінальний матч за районний футбольний суперкубок завершився протестом

Півфінальний матч за районний футбольний суперкубок завершився протестом

Про це повідомляє Новоград-Волинська районна федерація футболу.
Півфінальна гра розіграшу суперкубка району між командами «Олімп» (Ярунь) і «Авангард» (Горбаша), у якій в ігровий час було зафіксовано перемогу «Олімпа» з рахунком 6:3, спричинила протест.
Переможені не згодні з підсумком матчу, оскільки команда з Яруня задіяла «легіонерів» із Рівненської області.
Думки вболівальників, які вони висловлюють у коментарях під цією новиною на сторінці районної федерації у Фейсбуці, розділилися. Одні вважають, що «Олімпу» варто було б випустити на поле тих гравців, котрі заявлені на чемпіонат, і не залучати додатково кращих гравців сусідньої області. Інші — що перемога, здобута на полі за грою, повинна вважатися перемогою. А свою незгоду зі складом потрібно було висловлювати до гри, а не після, коли програли...
* * *

«Думаю, що рішення Новоград-Волинської районної федерації буде справедливим. «Олімп» (Ярунь) здобув перемогу, показавши себе як гідного суперника ФК «Авангард». Рішення щодо матчу має бути на полі, а не в протоколі».
* * *

«Ганьба районній федерації, яка була ознайомлена зі складом команд ще до матчу і дозволила грати. Та після програшу улюбленої команди приймають їх протест».
* * *

«Шановні, почніть уже грати у футбол, а не писати у Фейсбук, це — різні середовища. Я не розумію, чому не можете все організувати, щоб у подальшому не було питань! Зіграйте тією командою, що була заявлена на чемпіонат. А не на кожен кубок та суперкубок назбирувати гравців по всій Житомирській та Рівненській областях. І якщо навіть програли, то потім писати протести — це приниження. Яка б не була команда, — треба вирішувати питання перед матчем».
* * *

«Я в цій ситуації абсолютно на боці Горбаші. Не розумію виправдання Яруня. Сумніваюся, що ці гравці заявлені чи хоча б провели одну гру за Ярунь у сезоні. Це — кращі гравці Рівненської області! У тому випадку, якщо вони заявлені, тоді немає питань. Хоча я в це не вірю!».
* * *

Отже, доля другого фіналіста суперкубка — у руках керівництва районної футбольної федерації. А першим став «Граніт» із Токарева, який переміг «Полісся» (Сусли) — 2:1.
Раніше того ж дня відбулися чвертьфінали: «Олімп» — «Спорт-Лідер» (Повчине) — 6:0; «Юність» (Гірки) — «Авангард» (Горбаша) — 1:3; «Смолка» — «Граніт» — технічна перемога «Граніта»; «Сокіл» (Орепи) — «Полісся» — 1:5.
Фінальний матч заплановано провести 6 грудня на стадіоні володаря Суперкубка-2019 — ФК «Авангард». Відповідно до регламенту турніру, тривалість таймів складе 30 хвилин. Якщо в основний час гри команди не визначать переможця, то одразу розпочнеться серія післяматчевих пенальті.
Олег БРЮХАНОВ
Фото районної федерації футболу