Упродовж тижня рятувальники відреагували на 76 повідомлень про надзвичайні події

Упродовж тижня рятувальники відреагували на 76 повідомлень про надзвичайні події

У період із 29 листопада по 5 грудня по лінії «101» надійшло 89 повідомлень про виникнення різного роду надзвичайних подій та ситуацій на території нашого регіону. Підрозділи ДСНС Житомирщини здійснили 76 виїздів для надання допомоги населенню та ліквідації наслідків надзвичайних подій. Під дією різних факторів 9 осіб загинуло, 13 — травмовано, 2 — вдалося врятувати.
На одній із сорока пожеж, що зафіксовані упродовж тижня, загинула людина. Трагедія сталась у Малині в п’ятиповерховому гуртожитку Малинського професійного ліцею, у якому проживають як студенти, так і звичайні сім’ї. В одній із кімнат, що знаходиться в сімейній частині, горіло ліжко. Там же й виявили тіло чоловіка 1963 р.н., без ознак життя, за попередньою інформацією — колишнього працівника ліцею. Ймовірно, до загоряння призвела необережність під час куріння.
Також за минулий тиждень підрозділи ДСНС здійснили 18 виїздів для проведення аварійно-рятувальних робіт, надання допомоги населенню та іншим службам. Зокрема: на відкривання дверей — 4 виїзди; зрізання аварійних дерев — 2 випадки; проведення аварійних робіт зі знезараження об’єктів інфраструктури — 9 виїздів. Також рятувальники двічі виїжджали для допомоги в ліквідації наслідків ДТП, де врятовано дві особи. Так, у м.Новограді-Волинському внаслідок зіткнення мікроавтобуса та легкового автомобіля чотири особи травмовано. Бійці ДСНС деблокували травмованого водія з легкового автомобіля. Ще одного травмованого пасажира з пошкодженої внаслідок ДТП автівки рятувальники вивільняли в Коростишеві.
Групою піротехнічних робіт виявлено, вилучено та знищено 6 вибухонебезпечних предметів часів Другої світової війни, серед яких — 5 артилерійських снарядів та авіаційну бомбу калібром 5 кг (ЦАБ-5). Останню відкопали в с.Глибочку Житомирського району «мисливці» за металом.
УДСНС України в Житомирській області