Керівництво Новоград-Волинської громади — за діалог з усіма релігійними конфесіями

Керівництво Новоград-Волинської громади — за діалог з усіма релігійними конфесіями

Люди, незалежно від віросповідання чи політичних переконань, — рівні у своїх правах. Це задекларовано та гарантовано Конституцією України. Вибір — особиста справа кожного і релігія — одне з таких визначальних життєвих рішень.
Релігій існує чимало, утім усі мають однакову місію — об’єднувати навколо себе людей. На території Новоград-Волинської міської територіальної громади діє 24 релігійні організації. З метою налагодження діалогу з усіма конфесіями, обговорення напрямків співпраці у вирішенні соціально важливих питань, керівництво громади ініціювало зустріч із духовенством та представниками всіх без винятку офіційно діючих релігійних організацій.
Насамперед міський голова Микола Боровець висловив вдячність священнослужителям за зустріч та наголосив, наскільки важливо в нелегкий для України та цілого світу час зберігати мир та злагоду.
«Сьогодні, як ніколи, люди потребують єдності та взаєморозуміння і, поважаючи діяльність кожної релігійної конфесії, я вдячний за ваше служіння, за ту роботу, яку проводять церкви для громади. Моє особисте прохання до вас — закликати своїх прихожан до порозуміння, терпимості одне до одного, щоденно молитися за мир та український народ», — акцентував очільник громади.
Присутні обговорили актуальні питання співпраці місцевої влади з духовенством, міжконфесійної рівності, а також ролі релігії в повсякденному житті громади.
Серед ініціатив міської влади — розробка та впровадження міської програми для задоволення духовних потреб громади, яка сприятиме толерантній взаємодії різних конфесій міста, духовному вихованню молоді та повазі до релігії.
Зважаючи на наближення різдвяних свят та різке погіршення епідеміологічної ситуації, також було обговорено питання провадження превентивних заходів щодо поширення коронавірусу, насамперед — під час здійснення богослужінь у церквах та храмах.
Священники запропонували, щоб подібні зустрічі були системними, розглянути можливість створення міжконфесійної ради, яка негласно діє між багатьма релігійними громадами.
На завершення розмови Микола Боровець подякував представникам конфесій за відкритість й акцентував на готовності до діалогу, співпраці та всебічної підтримки релігійних громад.
Алла ВИГОВСЬКА, головний спеціаліст відділу інформації та зв’язків із громадськістю міської ради