Інформація щодо роботи установ галузей освіти, фізичної культури та спорту в період карантину та здійснення контролю правоохоронцями

Про відвідування закладів дошкільної та загальної середньої освіти вихованцями (учнями) у січні 2021 інформує управління освіти і науки міської ради.
21 грудня начальник управління освіти і науки міської ради Тетяна Ващук провела онлайн-нараду з керівниками закладів освіти, за результатами якої прийнято колегіальне рішення щодо функціонування закладів освіти в період із 08.01.2020 р. по 24.01.2020 р.
Відповідно до постанови КМУ від 09.12.2020 р. №1236, листа МОН від 15.11.2020 р. №1/9-692, прийнято рішення про запровадження в Україні з 08 по 24 січня 2021 року посилених карантинних обмежень, зокрема, учням у цей час заборонено відвідування закладів загальної середньої освіти, крім закладів дошкільної освіти. Окрім того, Міністерство освіти і науки України просить вжити всі можливі невідкладні заходи, спрямовані на належну організацію освітнього процесу в дистанційному форматі в цей період.
Таким чином, учні навчаються до 30 грудня включно, канікули: 31 грудня, з 04 по 17 січня 2021 року. З 18 січня по 22 січня — уроки проходитимуть дистанційно. З 25 січня — очне навчання.
Щодо потреби у відвідуванні закладів дошкільної освіти міської територіальної громади в січні 2021 року, то станом на середину грудня 2020 року показник відвідування ЗДО становить 57%, у січні, за опитуванням батьків дітей дошкільного віку, він становитиме 53%.
Слід зазначити про те, що, у разі зменшення відвідування дітьми закладу дошкільної освіти, окремі групи можуть закриватися.
У період із 19.12.2020 р. по 19.01.2021 р. проведення новорічно-різдвяних свят у закладах освіти можливе за участі однієї групи або класу за відсутності відвідувачів.
Управління у справах сім’ї, молоді, фізичної культури та спорту міської ради повідомляє про роботу установ галузі в період дії карантину. Зокрема, прийом громадян із питань, що входять до компетенції управління, здійснюється щовівторка, з 9:00 до 16:00, щочетверга — з 09:00 до 16:00. За додатковою інформацією щодо роботи управління звертайтеся за тел.: (04141) 3-56-04.
Служба у справах дітей проводить прийом громадян винятково за попереднім записом з обов’язковим дотриманням заходів безпеки: в одягнутих засобах індивідуального захисту та з використанням дезінфікувальних засобів. Громадяни можуть звернутися за тел.: 3-53-59, та записатися на прийом до спеціаліста з питань, що належать до компетенції служби. Прийом громадян здійснюється у вівторок — з 09:00 до 17:00, четвер — 9:00 до 12:00, п’ятницю — з 09:00 до 16:00, за адресою: вул.Замкова, 3/6.
У дитячо-юнацькій спортивній школі на період карантину забороняється:

  • проведення спортивних заходів за участю більш, як 20 осіб (у разі проведення заходів за участю до 20 осіб, організатор забезпечує дотримання між учасниками фізичної дистанції

  • не менш, як 1,5 метра), крім заходів, необхідних для забезпечення роботи органів державної влади та органів місцевого самоврядування, за умови дотримання учасниками таких заходів відповідних санітарних і протиепідемічних заходів та здійснення обов’язкового щоденного контролю за станом здоров’я учасників;

  • відвідування закладів освіти здобувачами освіти групами кількістю більш, як 20 осіб, крім закладів дошкільної, загальної середньої, позашкільної та спеціалізованої мистецької освіти;

  • діяльність спортивних залів, фітнес-центрів, які не забезпечують можливість обмежити кількість відвідувачів у залі з розрахунку — одна особа на 20 кв. метрів загальної площі приміщення;

  • забороняється вхід батьків до закладу в період адаптивного карантину, у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19), крім осіб, які супроводжують осіб з інвалідністю.


Батьки, або особи які їх замінюють, котрі супроводжують дитину до закладу, повинні бути в захисних масках (у тому числі — саморобних), так, щоб були покриті ніс та рот, відповідно до карантинних вимог.
Для вирішення нагальних питань, отримання інформації стосовно роботи ДЮСШ звертайтеся за тел.: 3-55-52.
Міський стадіон «Авангард», що знаходиться за адресою: вул.Мамайчука, 13, працює щоденно (пн-нд), з 06:00 до 22:00. Забороняється проведення спортивних заходів за участю більш, як 20 осіб (у разі проведення заходів за участю до 20 осіб, організатор забезпечує дотримання між учасниками фізичної дистанції — не менш, як 1,5 метра). При проведенні індивідуальних тренувань — дотримання дистанції 1,5 метра. За додатковою інформацією щодо роботи стадіону можна звернутися за тел.: 3-54-76.
За повідомленням т.в.о. начальника Новоград-Волинського відділу поліції ГУНП у Житомирській області Івана Запоточного, працівниками відділу за період карантину були виявлені порушення правил карантину, за що були складені адміністративні протоколи за ч.1 ст.44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення (53 адміністративні протоколи), які направлені до суду, а також 126 постанов за ч.2 ст.44-3 КУпАП, проводилися профілактичні бесіди з громадянами з приводу порушень карантинних обмежень, зокрема з приводу носіння захисних масок у громадських місцях, здійснювалися перевірки суб’єктів господарювання, у тому числі — закладів торгівлі, транспортних засобів, перевізників (міжміський та громадський транспорт).
За цей період здійснювався контроль за дотриманням режиму самоізоляції, з особами, які знаходилися на самоізоляції, проводилися профілактичні бесіди, під час яких було роз’яснено вимоги чинного законодавства та постанови КМУ, а також відповідальність за ст.325 ККУ та адміністративну відповідальність за ст.44-3 КУпАП, було посилено патрулювання в місцях масового скупчення людей на території міста.
Відділ інформації та зв’язків із громадськістю міської ради