Обрано голову Ради директорів промислових підприємств

Обрано голову Ради директорів промислових підприємств

За ініціативи міського голови Миколи Боровця на базі швейної фабрики «Леся» 18 грудня відбулася зустріч із керівниками промислових підприємств Новограда-Волинського.
Очільник громади висловив переконання, що функціонування дієздатного товариства керівників промислових підприємств матиме позитивний вплив на життя та розвиток громади. Від промисловців відчутно залежить економіка локального масштабу, тому Рада директорів має стати значущим дорадчим органом міської влади.
Питома вага податків і зборів від діяльності промислових підприємств у загальному обсязі надходжень громади становить 15,5%. Це — 36 млн 587 тис грн, які стали ресурсом для розв’язання міських проблем. Створення сприятливого бізнесового клімату для місцевих виробників є пріоритетним. Кожен мешканець громади має долучитися до цього процесу, обравши серед асортименту товарів та послуг саме місцеву продукцію. Тим більше, що її якість визнана не лише в Україні, а й далеко за її межами. Новоград-Волинську продукцію можна придбати в США, ОАЕ, Ізраїлі, Німеччині, Швеції, Польщі тощо.
Міський голова окреслив особливості життєдіяльності міста в розрізі роботи у сфері економіки. Микола Боровець запевнив, що місцева влада всіляко підтримуватиме місцевих виробників, та висловив побажання, аби розробити відповідну програму.
Кожен із присутніх керівників-промисловців розповів про особливості роботи підпорядкованих їм підприємств, плани та наявні проблеми. Більшість промислових підприємств міста наразі переживають кризу, пов’язану із COVID-19, однак докладають зусилля для її подолання та розвитку бізнесу. Між тим, керівники промислових підприємств не лишаються байдужими й до життя міста. Присутні висловили свої побажання у сфері взаємодії з виконавчими органами міської ради, зокрема, зголосилися долучитися до напрацювання заходів, аби молодь залишалася в нашій громаді. Визначено, що одним із першочергових завдань є розвиток ринку праці, а також облаштування культурно-розважальних зон відпочинку.
У свою чергу, мер висловив побажання, щоб промисловці стали в авангард постановки стратегічних цілей та долучилися до процесу оновлення Стратегії розвитку громади. Розв’язання проблем міста має бути комплексним та грунтуватися на ініціативах промисловців та громадськості. Усі одноголосно підтримали це починання.
Під час наради обрано голову Ради директорів, ним став голова наглядової ради ПрАТ ВКФ «Леся» Микола Сиченко. Також порушено питання про членство представника керівників промислових підприємств у виконавчому комітеті міської ради, зокрема, рекомендовано Олександра Ющенка — генерального директора ПП «Меблева фабрика «Мірт».
Спільні засідання міського голови та Ради директорів планується проводити щоквартально, почергово відвідуючи промислові підприємства. Це допоможе грунтовніше дізнатися про роботу кожного підприємства та долучитися до спільного вирішення їх проблем.
Відділ інформації та зв’язків із громадськістю міської ради