Вихованців Будинку дитини привітали з новорічно-різдвяними святами

Вихованців Будинку дитини привітали з новорічно-різдвяними святами

Із нагоди новорічно-різдвяних свят міська влада передала вихованцям Будинку дитини солодкі подарунки: фрукти та цукерки. Щоб привітати дітлахів із прийдешніми святами, до КУ «Обласний спеціалізований будинок дитини» Житомирської обласної ради 24 грудня завітали заступник міського голови Наталія Борис, начальник управління у справах сім’ї, молоді, фізичної культури та спорту міської ради Ярослав Циба та начальник служби у справах дітей цього ж управління Нонна Лойко.
На сьогодні в закладі перебуває 24 дитини віком до 7 років, які, крім батьківської турботи, потребують медико-соціального захисту, оскільки мають вади фізичного та розумового розвитку.
Наразі заклад знаходиться в стадії реформування. Будинок дитини перепрофільовують у паліативний хоспіс для дітей. Тут надаватимуть паліативну допомогу пацієнтам із важкими захворюваннями, що не можуть бути вилікувані сучасними і доступними методами та засобами і супроводжуються вираженими больовими симптомами, тяжкими розладами життєдіяльності. Такі діти потребують кваліфікованої медичної допомоги, догляду та психологічної підтримки.
Відділ інформації та зв’язків із громадськістю міської ради