Депутати Новоград-Волинської міської ради затвердили головний фінансовий документ міської територіальної громади та прийняли низку інших важливих рішень

Депутати Новоград-Волинської міської ради затвердили головний фінансовий документ міської територіальної громади та прийняли низку інших важливих рішень

23 ТА 28 ГРУДНЯ У ВЕЛИКІЙ ЗАЛІ БУДИНКУ РАД ВІДБУЛИСЯ ДВА ПЛЕНАРНІ ЗАСІДАННЯ 3-Ї СЕСІЇ МІСЬКОЇ РАДИ ВОСЬМОГО СКЛИКАННЯ, ЯКІ ПРОВІВ МІСЬКИЙ ГОЛОВА МИКОЛА БОРОВЕЦЬ
Серед прийнятих рішень: депутати підтримали Програму соціального й економічного розвитку міської територіальної громади на 2021 рік, основними пріоритетами якої є: будівництво хірургічного корпусу; реставраційні роботи пам’ятки архітектури місцевого значення будівлі кінотеатру; реконструкція Парку культури та відпочинку (І черга); будівництво мереж водопостачання та водовідведення; капітальний ремонт міських доріг та тротуарів громади. Завдання та заходи Програми розроблені з урахуванням завдань та заходів у відповідних галузях і сферах діяльності, заходів міських цільових програм розвитку, затверджених міською радою.
Також підтримано низку галузевих Програм і внесення змін до них. Прийняли депутати і зміни до бюджету на 2020 рік.
Затвердили головний фінансовий документ міської територіальної громади — бюджет на 2021 рік. Як проінформувала начальник фінансового управління міської ради Ірина Ящук, формування показників бюджету міської територіальної громади на 2021 рік здійснено з урахуванням вимог Закону України «Про державний бюджет на 2021 рік», Податкового і Бю-
джетного кодексів України, інших законів та законодавчих актів, що стосуються місцевих бюджетів і міжбюджетних відносин, та проєкту Програми економічного і соціального розвитку громади, а також фактичного виконання доходної частини бюджету за 11 місяців 2020 року та розрахунків потреби в коштах головних розпорядників. У бюджеті наявні кошти розподілені між видатковими статтями таким чином, що дасть можливість забезпечити функціонування всіх галузей соціально-культурної сфери. Інші нагальні проблеми будуть вирішуватися в процесі виконання бюджету 2021 року.
Крім того, було розглянуто і внесено зміни до структури та загальної чисельності працівників міської ради та її виконавчих органів (питання буде доопрацьовано на черговій сесії міської ради), ухвалено рішення про закріплення депутатів за виборчими округами, підтримані рішення про пільгові перевезення на автобусних маршрутах загального користування у 2021 році, про пільги зі сплати за харчування дітей у закладах дошкільної та загальної середньої освіти територіальної громади на 2021 рік, про пільги зі сплати земельного податку, про фінансове стимулювання спортсменів та тренерів за ІІ півріччя 2020 року тощо.
Окремими рішеннями дитячо-юнацькій спортивній школі управління у справах сім’ї, молоді, фізичної культури та спорту міської ради присвоєно ім’я В.П.Єрмакова, міську централізовану бібліотечну систему перейменовано в міську бібліотеку, а також 2021 рік у Новоград-Волинській міській територіальній громаді оголошено роком Лесі Українки.
Під час другого пленарного засідання сесії депутати підтримали рішення «Про прийняття закладів освіти та майна у комунальну власність Новоград-Волинської міської територіальної громади», що пов’язано з реорганізацією з 01.01.2021 року Великомолодьківської, Дідовицької, Наталівської та Пилиповицької сільських рад, а також прийняли рішення «Про внесення змін до сільського бюджету Дідовицької сільської ради на 2020 рік».
З другої спроби було затверджено рішення «Про продовження дії договору на надання послуги з вивезення твердих побутових відходів», яким, з метою забезпечення утримання території міської територіальної громади в належному санітарному стані, управлінню житлово-комунального господарства, енергозбереження та комунальної власності міської ради доручено продовжити строк дії договору на надання послуги з вивезення ТПВ від 05.11.2019 р. із ТОВ «Міськкомунсервіс» до 01 квітня 2021 року.
Також депутати затвердили Програму поводження з тваринами та регулювання чисельності безпритульних тварин, яка діятиме з 1 січня по 1 березня 2021 року. Управлінню житлово-комунального господарства, енергозбереження та комунальної власності міської ради доручено доопрацювати Програму та внести її на розгляд чергової сесії міської ради.
Під час засідання погоджено дострокове припинення повноважень депутата міської ради восьмого скликання Івана Гараза, обраного в багатомандатному виборчому окрузі за виборчим списком політичної партії «ЄВРОПЕЙСЬКА СОЛІДАРНІСТЬ», у зв’язку з його особистою заявою про складення ним депутатських повноважень.
Підтримано вимоги депутата міської ради Петра Литвина про надання інформації щодо позики Міжнародного банку реконструкції та розвитку, залученого на реалізацію інвестиційного проєкту «Розвиток міської інфраструктури» та спрямованого на комунальне підприємство міської ради «Виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства», які викладені в його депутатському запиті. А також підтримано вимоги депутата міської ради Андрія Сухих, які викладені в депутатському запиті щодо прийняття в комунальну власність нерухомого військового майна і земельних ділянок під будівлями військового містечка №4.
Не прийняли депутати проєкт рішення, яким пропонувалося скасувати рішення виконавчого комітету міської ради від 09.09.2020 р. №1293 «Про встановлення розміру внеску за обслуговування та заміну вузлів комерційного обліку теплової енергії власникам (співвласникам) будівель, які приєднані до інженерних мереж комунального підприємства Новоград-Волинської міської ради «Новоград-Волинськтеплокомуненерго». Вирішено створити робочу групу з вивчення цього питання, після чого його буде внесено на розгляд чергової сесії міської ради.
Крім того, низку доручень від депутатського корпусу надано протокольно.
Відділ інформації та зв’язків із громадськістю міської ради