«ФРОНТ» ІДЕ

«ФРОНТ» ІДЕ

\"«ФРОНТ»Хоча офіційно президентська кампанія ще не стартувала, «команда» кандидатів вже доволі чимала. В редакції «Звягеля» все частіше лунають дзвінки від різних штабів з пропозиціями політичної реклами. Ми, звичайно, зацікавлені у співпраці, і, згідно із законом, надаватимемо максимальну можливість претендентам на найвищу державну посаду доносити до виборців свої програми.
30 липня мене запросили до міського Палацу культури на зустріч з головою Житомирського обласного осередку «Фронт змін» Олександром Козловим.
Оскільки біля витоку створення цієї організації стоїть один із реальних претендентів на президентську посаду — Арсеній Яценюк, — цікаво було познайомитися з його активістами на місцях.
Не дивлячись на 30 градусів на вулиці і всі 50 у малій залі, Палацу культури, де відсутня будь-яка вентиляція, людей зібралося чимало, і зустріч пройшла досить активно.
Олександр Козлов, маючи великий досвід партійної роботи (у свій час закінчив вищу партійну школу, працював завідуючим промислово-транспортним відділом Богунського райкому партії) і господарської (від робітника до директора авіакомпанії), розповів про цілі, які стоять перед організацією, охарактеризував Арсенія Яценюка, з яким особисто знайомий не один рік, відповів на запитання учасників зібрання.
Обласна організація на сьогодні налічує близько 800 членів та кандидатів, сформовано 4 міських, 18 районних, 107 сільських та селищних осередків. У нашому місті очолює ініціативну групу Роман Седлецький, у районі — Богдан Запаловський. З 10 серпня починає роботу офіс «Громадянського фронту», по вул.Житомирське шосе, 79 (5-поверховий будинок навпроти заводу антибіотиків). Контактний телефон: 3-93-75.
Оскільки організація, як і її лідер, доволі молода, Олександр Козлов закликав усіх небайдужих приєднуватися до їх руху, котрий у перспективі планується перетворити у потужну партію європейського зразка. Він підкреслив прохання Яценюка до громадян міста та району, яким набридло впродовж майже 20 років слухати одних і тих же керманичів, зусиллями яких Україна стала однією із найбільш корумпованих держав, підтримати його громадську ініціативу.
Звичайно, молодому політику розраховувати на велику підтримку у нашому місті та районі досить складно, враховуючи сталі симпатії наших земляків. Проте, як на мою думку, треба вітати намагання молодих, нехай амбітних, але вже досить досвідчених політиків, реалізувати свої ідеї на благо України.
Сьогодні вже очевидно всім — з нинішніми лідерами Україна не має перспективи. Пригадується лозунг кількарічної давності: «Чемодан-вокзал-Америка». Так от, або ми їх проведемо з почестями, або доведеться нам пакувати «кравчучки».
Микола УСЕНКО