«ДОПОМОГА ЛЮДЯМ – НАЙВИЩА МОЯ НАСОЛОДА»

«ДОПОМОГА ЛЮДЯМ – НАЙВИЩА МОЯ НАСОЛОДА»

Наші люди звикли до того, що за радянських часів медицина була безкоштовною. Не потрібно було у разі виникнення якогось захворювання витрачати багато коштів на лікування. А зараз усе зовсім по- іншому. Нерідко і «подарунки» доводиться давати лікарям – аби ті краще лікували. А ще часто ціни на медикаменти є дуже високими. Саме ці всі фактори і спричинили популяризацію лікування методами народної медицини – стверджує відомий у нашому місті травознавець Анатолій Йосипович Яблонський (на фото).
Ось уже протягом 30 років він допомагає людям одужувати. Йому допомога людям додає натхнення працювати. І це натхнення є конче необхідним, адже Анатолій Йосипович – секретар Районної ради ветеранів. Будучи у вже досить солідному віці, він є активним учасником громадського життя в Баранівці.
Він говорить, що дуже приємно зустрічати людей, кому допомогли твої поради, рецепти, кому допоміг покращити стан здоров’я... Ця допомога – його історія життя. А почалася вона вже досить давно. Будучи студентом біологічного факультету Львівського лісотехнічного інституту, зацікавився вивченням різних трав. Почав збирати літературу про лікарські рослини, постійно збагачувати власну бібліотеку. Не було ще такого року, щоб не відбулося поповнення бібліотеки якоюсь цікавою книгою про лікарські рослини.
Усі хвороби – виліковні, — стверджує Анатолій Йосипович. Потрібні лише віра, терпіння та правильне лікування. Навіть онкохвороби можна вилікувати за допомогою методів народної медицини. Перш за все, потрібно змінити раціон харчування. Не можна їсти під час таких захворювань м’ясної, жирної їжі, копченостей, не палити, не вживати алкоголь, побільше бувати на свіжому повітрі, в лісі, біля річки. Потрібно лише трішки постаратися, виконати ряд не дуже складних умов — і тоді будеш здоровий.
Микола ГУЗЬ, м.Баранівка