СЕЛО ВІДРОДИТЬСЯ ДИТЯЧИМИ ГОЛОСАМИ

СЕЛО ВІДРОДИТЬСЯ ДИТЯЧИМИ ГОЛОСАМИ

\"СЕЛОДорога до Несолоні стрімко в’ється поміж зелених перелісків та жовтогарячих полів. Світ сюди – неблизький – це село неначе заховалося у одному з наймальовничіших і найвіддаленіших куточків району. Про такі населені пункти часто говорять «безперспективне» та «богом і людьми забуте село». Проте, як свідчить подія, котра відбулася 31 липня, Несолонь до таких «безперспективних» не варто поспішати зараховувати. Адже саме того дня тут відбулося відкриття нового дитячого садочка та лікарської амбулаторії.
Дійсно — подія неординарна. Навіть дещо і нетипова для сьогодення, коли по селах масово позакривалися дитячі садочки — їх на весь район залишилося декілька). А тут така сучасна, прекрасно оснащена будівля, що, варто визнати, навіть у місті такого садочка немає. Власне, він невеликий — розрахований на 25 дошкільнят. Але все тут зроблено з любов’ю до діток — чисто, охайно, у веселих і світлих барвах дитинства і дуже затишно. Радують око нові меблі, побутова техніка — є тут і музичний центр, і пральна машина-автомат, і мікрохвильова піч і телевізори. До речі, вся необхідна побутова техніка, обладнання та меблі, двері та євровікна садочок отримав завдяки сприянню депутата обласної ради від блоку НУ-НС Сергія Симовоника.
А іграшок для дітвори дуже багато привезли гості, серед яких — перший заступник губернатора Житомирщини, наш земляк — Володимир Загривий. У своєму привітальному слові Володимир Іванович підкреслив, що така подія, як відкриття на селі нового дитячого садочка, ще раз переконує у тому, що наша держава розвивається, що село відроджується.
\"СЕЛОГолова райдержадміністрації Микола Іванюк повідомив присутнім на урочистостях, що дитячий садочок у Несолоні, по суті, став народною будовою, адже до нього доклали багато зусиль різні люди, серед яких вихідець з Несолоні — генерал-майор Ігор Токовий, а також місцеві підприємства — завод «Церсаніт» — вся сантехніка та плитка була надана цим підприємством), ДП Новоград-Волинський ДЛМГ — С.А.Нусбаум), ТОВ «Труд» та багато інших.
Під час урочистостей відбулося нагородження грамотами та подяками обласної та районної адміністрацій тих, хто доклав найбільше зусиль задля того, щоб у Несолоні розпочав функціонувати дитячий садочок. Всього на це будівництво було затрачено понад 1 млн.грн., з яких 35 тис.грн. — кошти з районного бюджету, а решта — благодійні внески.
З іншого боку приміщення, де розташувався дитячий садочок, розмістилася також амбулаторія загальної практики сімейної медицини. Це відмінне приміщення, оснащене всім необхідним. Як повідомив головний лікар Новоград-Волинського міськрай ТМО Василь Борис, загальні затрати на проведення реконструкції склали 715 тисяч гривень, з яких 625 — благодійні внески. Селяни знову дякували своєму земляку Ігорю Борисовичу Токовому за підтримку і допомогу у реконструкції амбулаторії, що обслуговуватиме понад 1000 чоловік населення.
Того дня на урочистостях мою увагу привернув той факт, що навіть, незважаючи на будень — а спекотної літньої пори роботи на селі завжди більш як достатньо), прийшло дуже багато селян — гарних, по-святковому одягнених, на їх обличчях сяяли посмішки, а в руках — оберемки яскравих літніх квітів. Відчувалося, що для них — це дійсно свято, довгоочікувана і радісна подія. А ще — надія на те, що такі віддалені села дійсно матимуть перспективу, матимуть майбутнє і відродяться у веселому щебетанні дитячих голосів.
Лариса ГЕМБАРСЬКА