ХЛІБОРОБИ ЗАВЕРШИЛИ РІК З ГАРНИМИ УЖИНКАМИ

На минулому тижні у міському Палаці культури імені Лесі Українки відбулися урочистості з нагоди Дня працівника сільського господарства. Аграріїв привітав голова районної державної адміністрації Микола Іванюк, було відзначено кращих з кращих:
За 1-ше місце по показниках виробництва валової продукції в перехідній зоні району (20,7 мільйонів гривень) та за найбільший валовий збір зерна (20140 тонн), включаючи кукурудзу на зерно, нагороджено почесною грамотою та премією ТОВ «Птахівник» с.Токарів (керівник — Гальчук Валентина Дмитрівна).
За 1-ше місце по показниках виробництва валової продукції в поліській зоні району (5,0 мільйонів гривень) та досягнення найкращих результатів по виробництву м’яса (407,4 тонни) за 10 місяців цього року та вироблення високорепродукційного насіння зернових культур (щороку виробляється до 800 тонн), нагороджено почесною грамотою та премією ЗВК «Новоград-Волинський» (с.Івашківка) (керівник — Назаров Володимир Адамович).
За 2-ге місце у показниках виробництва валової продукції в перехідній зоні району (9,4 мільйонів гривень) та найкращим очікуваним фінансовим результатом (одержано 3,5 мільйонів гривень чистого прибутку) нагороджено почесною грамотою та премією ПСП «Граніт» с.Токарів (керівник — Сидорчук Степан Гаврилович).
За 2-ге місце по показниках виробництва валової продукції (2,7 мільйонів гривень) та ефективні досягнення у веденні господарської діяльності в умовах поліської зони району (зібрано зернових культур 2398 тонн, середня врожайність 25,1 центнерів з гектара, утримується 973 голови ВРХ, в тому числі корів — 352 голови, вироблено молока 945 тонн) нагороджено почесною грамотою та премією ПОСП «Перемога» с.Нова Романівка (керівник — Осіпчук Валерій Валентинович).
За 3-тє місце по показниках виробництва валової продукції в перехідній зоні (10,5 мільйонів гривень) та по виробництву зерна (13900 тонн) нагороджено почесною грамотою та премією ТОВ «Корецький аграрій» с.Піщів (керівник — Підлипний Володимир Іванович).
За 3-тє місце по показниках виробництва валової продукції в поліській зоні (1,9 мільйонів гривень) та ефективному веденні галузі тваринництва (утримується 592 голови ВРХ, в тому числі — 340 голів корів, вироблено молока (1042 тонни) нагороджено почесною грамотою та премією ПП «Поляна» с.Поліянівка (керівник — Марченко Микола Андрійович).
За найкращий інвестиційний проект в агропромисловому комплексі району у 2009 році, за виробництво екологічно-чистої продукції в рослинництві, збільшення виробництва валової продукції у 3,8 рази проти минулого року нагороджено почесною грамотою та премію ПП «Галекс-Агро» с.Стрієва (керівник — Ющенко Олександр Миколайович).
За відродження галузі картоплярства в районі, виробництво посадкового матеріалу картоплі високих репродукцій (у поточному році вироблено 4,7 тисячі тонн бульб картоплі на площі 202 гектари, при урожайності 232,6 центнерів із гектара) нагороджено почесною грамотою та премією фермерське господарства «Аделаїда» с.Тупальці (керівник — Зінченко Дмитро Володимирович).
Підготувала Лариса ГЕМБАРСЬКА