КУБОК ГОРБАТЮКА НЕ ЗМІНЮЄ «ПРОПИСКУ»

Наприкінці травня-початку червня у студентів новоград-волинських вищих навчальних закладів з’являється чергова нагода взяти участь у спортивних змаганнях місцевого рівня. Саме в цей час, відповідно до традиції, започаткованої в 2006 році, проводиться турнір на кубок народного депутата України другого скликання, нині — заступника голови державної податкової адміністрації в Житомирській області Миколи Горбатюка. Цьогоріч змагання відбулися 22 травня. Незмінним залишилося й місце проведення – спортивна база економіко-гуманітарного коледжу.

Цікаво, що організатори змагань вже не вперше намагаються урізноманітнити старти шляхом проведення їх в іншому місці, однак щоразу обставини виступають проти них. Дебютний турнір два роки тому планувався на берегах річки Случ. Однак тоді плани організаторів сплутав дощ, який загнав учасників змагань назад на міські майданчики. У цьому році була спроба випросити у влади центральний стадіон «Авангард», однак спортивну споруду якраз готували до урочистого відкриття. Тому — ніяких змагань. Зрештою й на подвір’ї коледжу можна не менш безкомпромісно суперничати та підтримувати свої команди. Що й підтвердили учасники турніру.
Після нетривалих вступних слів директора економіко-гуманітарного коледжу Миколи Паламарчука та одного з ініціаторів турніру свого імені Миколи Горбатюка, учасники стартів взялися до справи. Розпочали, щоправда, не зі спортивних, а з розважальних номерів: уміння представити команду також додавало бали до загальнокомандної скарбнички.
Щодо безпосередньо спорту, то передбачалися змагання у шести його видах — підніманні гирі, боротьбі на руках (як серед юнаків, так і серед дівчат), штовханні ядра, перетягуванні канату, віджиманні в упорі лежачи та цілій низці легкоатлетичних вправ. У підсумку, за сукупністю, як і в попередні роки, найбільше балів набрали студенти економіко-гуманітарного коледжу. Промислово-економічний технікум задовольнився другим місцем, професійний ліцей — третім. Знову не потрапив до призової трійки медичний коледж. Власне, для цього є цілком логічне пояснення — все-таки відсоток юнаків від загальної кількості студентів у медколеджі найнижчий, порівняно з іншими навчальними закладами міста. Тому й важко дівчатам-медикам конкурувати на рівних у вправах, де потрібна чоловіча сила.
Призовий фонд у розмірі тисяча гривень, щоправда, розподілили на всіх — пропорційно до підсумкового місця. А ще команду-переможницю нагородили кубком, а кращих в індивідуальному заліку — грамотами.

Олег БРЮХАНОВ