«СЛУЖУ УКРАЇНСЬКОМУ НАРОДУ!»

«СЛУЖУ УКРАЇНСЬКОМУ НАРОДУ!»

Складання військової присяги є одним із найбільш пам’ятних і урочисто-хвилюючих моментів у житті справжнього військового. Адже «Служу українському народу!» — це не просто красиві слова, що логічно довершують текст присяги. Це — по суті клятва на вірність Батьківщині, урочиста обіцянка в разі необхідності стати на захист власного народу і країни.
У суботу, 12 грудня, відбулося приведення до присяги молодого поповнення військових частин Новоград-Волинського гарнізону. Бути вірними українському народу поклялися 119 бійців, котрі проходитимуть службу у 12-ому інженерному полку, та 52 воїни, які служитимуть у 54-ому окремому розвідувальному батальйоні. Спільно із майбутніми розвідниками військову присягу склали й шестеро молодих бійців хімбату.
За традицією, перед строєм воїнів виступили військові командири, солдатські матері, представники місцевих органів влади, ветерани і духовенство. 12-ий інженерний полк у цей день не оминули увагою представники вищого командування 8-го армійського корпусу. Серед них і колишній командир інженерного полку, а нині — начальник відділу оперативного забезпечення корпусу, підполковник Дмитро Герега. Привітати синів і друзів, підбадьорити їх у такий відповідальний день приїхали сотні родичів і близьких військовослужбовців.
Насамперед, прозвучали вітальні слова з нагоди Дня сухопутних військ — цьогоріч церемонія присяги співпала в часі з одним із професійних свят української армії. Звертаючись до вчорашніх призовників, командири закликали їх пам’ятати й шанувати подвиги попередніх поколінь, які в кривавих війнах захищали Батьківщину від загарбників. Побажали молоді, наслідуючи батьків і дідів, із честю пройти випробування військовою службою.
Поповнення розвідбату — на 80 відсотків жителі Житомирщини. У той час на службу в інженерний полк призвали юнаків, як кажуть, від Заходу до Сходу. Серед призовників, крім місцевих, — жителі Волинської, Київської, Хмельницької, Дніпропетровської, Донецької областей.
Попри те, що зараз матеріальне забезпечення військового-контрактника, відверто кажучи, не відповідає реаліям сьогодення, командування військових частин висловило сподівання, що після закінчення терміну строкової служби окремі бійці в подальшому оберуть професію військового.
Олег БРЮХАНОВ
Фото Віктора ТИМОЩУКА