КОНКУРС АМАТОРІВ СЛОВА

Третій рік поспіль проходитиме під час свята літератури і мистецтва «Лесині джерела» Всеукраїнський конкурс виконавців художнього слова імені Лесі Українки. Конкурс молодий, порівняно з іншими фрагментами свята, але з кожним роком набирає сили, тому що, як кажуть, сам Бог велів на батьківщині великої письменниці Лесі Українки створити такий захід, що пропагує творчість нашої землячки, надає крила її твором. Шанувальники ж Лесі Українки можуть в цей день насолодитись професійною майстерністю виконання учасниками конкурсу, а це — актори різноманітних театрів України. Географія конкурсу досить велика: Івано-Франківськ, Харків, Ужгород, Луцьк, Запоріжжя, Чернігів, Луганськ, Київ, Рівне.
Конкурс відбувається у музеї родини Косачів у перший день свята «Лесині джерела», і в цьому році він проходитиме у п’ятницю, 22 серпня, о 12 годині. Після жеребкування поважне журі буде уважно слідкувати за виконавцями з різних регіонів України, які з хвилюванням і великою шаною до Лесі впроваджують її твори у Всесвіт.
Атмосфера конкурсу — неперевершене враження, до якого запрошуємо доторкнутись усіх мешканців і гостей міста, яким не байдужа пам’ять про велику українську письменницю Лесю Українку.
О.ЗАВГОРОДНЯ, організатор конкурсу