ДЕРЖАВА ДАЛА ПАЛЬНОГО — ВІЙСЬКОВІ ВИЙШЛИ НА МАНЕВРИ

ДЕРЖАВА ДАЛА ПАЛЬНОГО — ВІЙСЬКОВІ ВИЙШЛИ НА МАНЕВРИ

У державі знайшлися гроші на потреби армії. Вже тижнів зо два на полігонах побіля Новограда-Волинського тривають військові навчання. Особовий склад частин і підрозділів поновлює дещо призабуті за час вимушеного простою навички роботи з технікою.
Протягом першої декади березня, уперше за останні півтора роки, вивів у поле спеціальну інженерну техніку 12-ий інженерний полк. Практичні заняття проводили з командирами рот. Із таким розрахунком, щоб спочатку «обкатати» досвідчених бійців, а тоді офіцерський склад ділитиметься знаннями зі своїми підлеглими.
Побували у роботі практично всі основні типи техніки інженерного полку — полкова землерийна машина, шляхопрокладач, інженерна машина розгородження, інженерно-розвідувальна машина. Також відбулися заняття із вогневої підготовки. І все це — під контролем командира полку, полковника М.М.Борісова.
Паралельно, практично по-сусідству, тривали навчання підрозділів 30-ї окремої механізованої бригади. Зокрема, підрозділи механізованих батальйонів відпрацьовували типові сценарії ведення бою, а особовий склад танкового батальйону практикувався у водінні бойових машин. В окремі дні за ходом навчань приїздили наглянути представники командування 8-го армійського корпусу.
У польових умовах зустріли перші дні весни й бійці 54-го окремого розвідувального батальйону. До слова, 8 березня у місцевих розвідників — одне з професійних свят, День частини. А в переддень свята — заняття із тактико-спеціальної підготовки.
За словами командирів, пальне на потреби частин Новоград-Волинського гарнізону надійшло в середині лютого — вже після другого туру президентських виборів, але ще до інавгурації нового Президента.
Олег БРЮХАНОВ