СЛАБКА СІМ’Я – ПОГАНА СПРАВА, МІЦНА СІМ’Я – МІЦНА ДЕРЖАВА

СЛАБКА СІМ’Я – ПОГАНА СПРАВА, МІЦНА СІМ’Я – МІЦНА ДЕРЖАВА

У понеділок, що минув, у Баранівці відбулося свято дітей та батьків. Саме так можна охарактеризувати захід, що проходив у місцевому Будинку культури. Цього дня відбулося завершення районного конкурсу «Маленький українець». А проходив він по всіх дитячих садках району. Цьому святу передувала дуже копітка робота у дошкільних навчальних закладах. У кожному із них проводилися різноманітні конкурси, пов’язані з вивченням власного родоводу, історії власної родини. Також малеча своїми руками творила, створювала різні фігурки казкових персонажів, займалася малюванням, ліпленням, майструвала як могла. Дещо їм допомагали створювати і батьки, і бабусі з дідусями. Найкращі витвори малят та їхніх батьків також можна було спостерігати у приміщені Будинку культури. Біля концертного залу було розміщено виставку їхніх робіт.
«Приємно подивитися!» – почулося від якоїсь літньої жінки. «Приємно, що нашим дітям так добре допомагають розвиватися вихователі», – знову звідкілясь долетіло зворушливе захоплення. І дійсно, приємно подивитися на усі ці роботи.
Також дуже приємно було і спостерігати за тим дійством, що відбувалося у залі. Справжній концерт влаштували вихованці дитячих садків району. Тут вони танцювали та співали народних пісень. На завершальний етап конкурсу «Маленький українець» посходилося дуже багато люду. У всіх — задоволені обличчя. Не кожного дня бачиш захід, такий приємний для серця...
Метою проекту «Маленький українець», як сказав один із його ініціаторів – народний депутат України Павло Жебрівський, – національне відродження... Проводячи цей проект, ми обрали собі ціль – донести до дітей знання про традиції нашого славного українського народу. Дуже хочеться, щоб кожен із цих діточок знав наші витоки, наші традиції, звичаї. Усім відомо, що без минулого — немає майбутнього. Лише тоді, коли ми будемо шанувати, зберігати і примножувати свої українські народні традиції, – будемо гордими українцями. Лише тоді нас не будуть називати хохлами чи малоросами... А ці діточки – наше майбутнє. І воно буде щасливим, бо ми того варті!..
Наприкінці концерту членами журі було підведено підсумки та обрано найкращих серед конкурсантів. У групі №1 (серед дитсадків з малою кількістю вихованців) перше місце вибороли діти дошкільного навчального закладу села Суємці. У групі №2 (серед дитсадків з більшою кількістю вихованців) перемогу одержали вихованці Баранівського дитячого садочка «Сонечко». Усім дитсадкам було вручено цінні призи та дипломи.
Також на святі не було забуто і про талановиту молодь. Із рук народного депутата отримала грошову нагороду переможниця Всеукраїнського конкурсу знавців української мови імені Петра Яцика – Ковтонюк Наталія. Їй було вручено 1000 гривень для розвитку власної творчості. Тепер юна дівчина зможе видати власну збірку літературних творів «Китайські ієрогліфи».
Як сказала одна маленька дівчинка, виступаючи зі сцени: слабка сім’я – погана справа, міцна сім’я – міцна держава. Тож давайте зміцнювати сім’ї та державу, проводячи такі необхідні нам культурно-виховні проекти...
Микола ГУЗЬ, м.Баранівка