АНДРІЙ КАСЯНЧУК — БРОНЗОВИЙ ПРИЗЕР ОЛІМПІАДИ БОЙОВИХ МИСТЕЦТВ

АНДРІЙ КАСЯНЧУК — БРОНЗОВИЙ ПРИЗЕР ОЛІМПІАДИ БОЙОВИХ МИСТЕЦТВ

\"АНДРІЙВихованець секції кіокушин карате Андрій Касянчук із Новограда став бронзовим призером Олімпіади бойових мистецтв — престижного турніру, що відбувається раз на чотири роки.
Цьогоріч Олімпіада пройшла у київському Палаці спорту. У її програмі — тільки повноконтактні види єдиноборств: кіокушин карате, бойове самбо, джиу-джитсу та боротьба кураш. На чотирьох татамі мірялися в силі й спритності представники 28 країн світу. Серед них — і такі далекі від нас бразильці з американцями, і навіть спортсмени з країн Африки.
Вимоги до учасників — найсуворіші, що підтверджують високий клас змагань. Для каратистів, приміром, боєць повинен володіти поясом, не нижче коричневого, і бути, щонайменше, кандидатом у майстри спорту. Отож, Житомирщину в кіокушин карате представляв лише Андрій Касянчук.
У першому бою Андрій зійшовся з чемпіоном Білорусі — виграв. І в наступному поєдинку Касянчук не поступився. Принаймні, на татамі. Але за додатковими показниками, які беруться до уваги, коли фіксується нічия, змушений був пустити суперника у фінал.
Третє місце Андрій отримав без бою, хоча й був готовий довести, що саме він гідний місця на п’єдесталі. Але його суперник через травму відмовився від поєдинку.
Переможці турніру в розділі кіокушин карате отримали право представляти Україну на чемпіонаті Європи з цього виду спорту. Другий і третій призери — серед кандидатів до збірної.
Олег БРЮХАНОВ