ПАМ’ЯТЬ СЕРЦЯ

ПАМ’ЯТЬ СЕРЦЯ

Багато гарних традицій має наша країна, та однією з найславніших стала традиція щорічного травневого вшанування солдатського і трудового подвигу народу у роки Великої Вітчизняної війни.
Йдучи назустріч славній річниці Великої Перемоги, члени волонтерського загону «Прометей», учні 6- А класу Новоград-Волинської ЗОШ №9, організували і провели у межах школи благодійну акцію «Пам’ять серця» на користь історично-краєзнавчого музею (колишнього музею Бойової слави), яким завідує випускниця школи ЖОВТЮК Олена Миколаївна.
Ентузіаст своєї справи, людина творча і небайдужа, Олена Миколаївна розум і душу вкладає в музей, відроджуючи і лікуючи, обновляючи і збагачуючи новими експонатами осередок мужності і самозречення, безприкладного Подвигу і Любові. Її трепетне і благоговійне ставлення до сивочолих ветеранів заслуговує на повагу, захоплення і підтримку.
А тому маленькі небайдужі громадяни нашої школи подарували промінчик свого тепла цій сонячній людині і, звичайно ж, у першу чергу тим, хто встав по тривозі совісті на захист Батьківщини у далекому 41-му… Адже патріотичне виховання молоді є провідним напрямком усієї виховної роботи школи.
Волонтери підготували звернення до школярів, з яким обійшли усі молодші класи. Дуже вдячні шестикласники класним керівникам 5-11 класів школи, які підтримали їхню ініціативу і обговорили лист-звернення на виховних годинах.
Байдужих не було. Були активні і найактивніші, щедрі і найщедріші.
Найактивнішими класними колективами виявилися учні 3-Б класу (класний керівник Висоцька Н.І.), 6-В (класний керівник Пастарчук О.В.), 8-А (класний керівник Клепус Г.М.), 8-Б (класний керівник Марченко С.І.), 8-В класу (класний керівник ­­Марциновська К.А.), 6-А (класний керівник Щурова Л.М.), 6-Б (класний керівник Брацюк І. В.).
А найщирішими благодійниками цієї акції стали: Бєлік О., Боришкевич А., Диба І., Заруцька К., Паламарчук Є., Радченко Є., Руденко І., Шифрук А. (учні 6-А класу); Шевчук К., Прищепа О., Нестерук Д., Фран­чук Н., Ольшевська Л., Голумбовський В., Бойко А. (учні 6-Б класу).
Сумою у 35 гривень взяла участь у благодійній акції учениця 6-В класу Лавренюк Даша, яка сказала, що таким чином вона хоче висловити шанування і вдячність своїм прадідусям і родичам, які загинули на фронтах далекої війни. Мудре рішення цієї дівчинки заслуговує на повагу!
Я гадаю, що винуватцям всенародного торжества буде приємно дізнатися ще про одного жертводавця — учня 6-Б класу Мартинюка Романа, який підтримав акцію на користь музею сумою у 60 гривень. Ці кошти хлопчику подарували родичі на день народження, а мама дозволила сину самостійно визначитися з витратами подарованих грошей. І Роман прийняв, скажемо чесно, не дитяче рішення – віддав їх на відновлення музею. Ми захоплюємося твоїм вчинком, Ромо!
Не перестає дивувати і волонтерів, і всю школу активна громадянська позиція двох учнів 6-Б класу: Шостак Любові та Тарнавського Максима, які долучилися до акції «Пам’ять серця» сумою у 80 грн. кожний. До речі, ці шестикласники були найщедрішими благодійниками і у попередній акції «Щоб не всохли джерела» на користь музею Лесі Українки (пожертвували по 30 гривень благодійних коштів).
Люба та Максим мешкають у с. Майстрів, отож вчинком цих підлітків може пишатися рідне село і Новоград-Волинська школа-інтернат, де вчителькою працює мама Шостак Люби.
Виручені від акції гроші у сумі 1000 гривень волонтери вручили Жовтюк О. М. завчасно. І пішли вони на реконструкцію музею, який відкрився 30 квітня.
Користуючись нагодою, від себе особисто, від дирекції та вчителів школи, від волонтерського загону «Прометей», від усіх учасників акції хочу привітати у цей світлий і святий для усіх нас день зі святом Перемоги вас, мужні учасники бойових дій, вас, невтомні трудівники тилу, вас, вірні солдатські вдови, і низенько вклонитися за відвойовану весну, за чисте небо над головою, за щастя мирного буття!
Низький уклін тим, хто виніс на своїх плечах тягар окупації та пекло концтаборів, тим, хто піднімав з руїн та відроджував сплюндровану країну!
Любі наші! Старенькі і хворі, але мужні і святі, сміливі і нескорені, чесні перед країною і собою, ваш подвиг є для нас найвищою життєвою істиною, величним прикладом для наслідування!
Хай радість буття ніколи не полишає вас! Хай не болять ваші рани! Хай затишок буде у ваших душах і у ваших оселях! Хай мирними будуть ваші світанки! Міцного здоров’я вам і довгих років життя! Хай береже вас Бог!
А ми постараємося завжди бути гідними вашого безприкладного подвигу, берегти і любити те, що берегли і любили ви!
Л.ЩУРОВА, класний керівник 6-А класу ЗОШ №9, керівник волонтерного загону «Прометей»