ЦИФРОВЕ ТЕЛЕБАЧЕННЯ В НОВОГРАДІ-ВОЛИНСЬКОМУ — РЕАЛЬНА ПЕРСПЕКТИВА

Нещодавно в Житомирі відбулася нарада керівництва області, представників телерадіокомпанії з питань роботи телебачення в нашій області. Новоград-волинці давно потребують розвитку цієї інфраструктури в місті, поліпшення якості телевізійних послуг.
Як запевняють очільники нашої області, цифрове телебачення — це уже не туманні перспективи на далеке майбутнє, а вимоги сьогодення. У так званому форматі «цифри» телевізійний сигнал транслює майже уся Європа, до 2015 року такі технології повністю охоплять і Україну. Згідно з державною програмою, яка спрямована на впровадження нових технології мовлення, за 5 років аналогового телебачення на території нашої держави не буде. У списку пілотних областей, які уже поступово переходять на «цифру», одне із перших місць посідає Житомирщина.
Цифрове телебачення — це, насамперед, якість та всеохопленість. За допомогою нехитрої техніки глядачі зможуть бачити на своїх блакитних екранах чітку картинку 10 національних телеканалів.
Нині на Житомирщині цифрові передавачі уже працюють у Черняхівському районі та у Житомирі.
Запровадження на Україні цифрового телебачення — альтернатива, перш за все, для сільської місцевості, впевнений генеральний директор житомирської обласної телерадіокомпанії Віктор Бойко. Право на інформацію там ніхто не відміняв, але низька якість телевізійного сигналу подекуди обмежує це право.
Аби реалізувати державну програму переходу на цифрове телебачення, необхідно понад 15 мільйонів гривень. Ці кошти мають витратити не лише на передавачі, а й на будівництво нових башт прийому сигналу. Такі споруди мають з’явитись, зокрема, у Бердичівському, Новоград-Волинському, Чуднівському районах.
Відділ інформації та зв’язків із громадськістю міської ради