НОВЕ ОБЛИЧЧЯ НОВОГРАД-ВОЛИНСЬКОЇ АВТОСТАНЦІЇ

НОВЕ ОБЛИЧЧЯ НОВОГРАД-ВОЛИНСЬКОЇ АВТОСТАНЦІЇ

«Все, що ми робимо, — для покращення обслуговування пасажирів», — з гордістю мовить начальник Новоград-Волинської автостанції Галина Громико. А зроблено за останній рік дійсно немало. Відчутні зміни почалися у травні минулого року, коли Галина Іванівна змінила посаду начальника управління економіки райдержадміністрації на посаду начальника автостанції. Тоді ж, у травні, розпочато поточний ремонт. Реконстру­йовано котельню, проведено заміну вікон на сучасні, металопластикові, здійснено ремонт фасаду приміщення автостанції, а всередині з’явилося електронне табло, на якому повсякчас транслюють корисну для пасажирів інформацію.
А зовсім нещодавно пасажири стали свідками принципово нових змін — над платформами спорудили довгоочікуване накриття.
— Я намагаюся оцінювати автостанцію, якість перебування та обслуговування на ній, із позиції пасажира, — розповідає Галина Громико. — Дуже вдячна за підтримку й розуміння керівництву ТОВ «Компанія Житомиравтотранс», яке всіляко підтримало наші починання. Зокрема, генеральному директору Геннадію Райковському та виконавчому директору Олегу Матяшу.
— Власне, ідея про криті платформи могла б бути реалізованою й раніше, якби наша місцева автостанція отримувала всі ті прибутки, що їй по праву належать. Однак конкуренцію з боку нелегальних перевізників не так просто витримати. Від діяльності нелегалів ми зазнаємо суттєвих збитків, — не раз у ході діалогу повторювала начальник автостанції пані Громико.
Як би там не було, але Новоград-Волинська автостанція нині — не та, що була колись. Через ТОВ «Компанію Житомир­автотранс» на сьогодні укладено 29 договорів із перевізниками, котрі працюють на міжнародних маршрутах. Відтепер із Новоград-Волинської автостанції, придбавши квиток у касах, можна вирушити до міст Росії, Білорусі, Польщі, Чехії, Італії, Бельгії, Іспанії, Нідерландів та Німеччини.
— У наших планах — і надалі розвивати міжнародні перевезення, бо відповідна категорія пасажирів у Новограді є, — переконана Галина Громико.
Не лише міжнародні, а й перевезення по Україні вийшли на новий рівень. Вже цього літа жителі міста могли без пересадок дістатися із Новоград-Волинської автостанції до Євпаторії, Одеси, Залізного Порту. Щоб збільшити кількість автобусів, що заходять на станцію, було подовжено термін роботи. Ще одним плюсом для пасажирів є міжстанційний продаж квитків. Тобто, у Новограді можна придбати квитки на автобуси, що відправляються з автовокзалів та автостанцій Житомира, Рівного, Херсона, Чернівців, Миколаєва, Умані, Бердичева, Коростишева, Дубного, Скадовська, Каховки, Кузнецовська та Генічеська.
А ще у планах, але на майбутнє, — підвищити клас автостанції. Кажучи простіше, — створити комфортніші умови для пасажирів, що передбачатимуть цілодобову роботу, кімнату для відпочинку, чергування правоохоронців тощо. А найближчим часом має бути завершено накриття між входом до приміщення автостанції та платформами. Тож тепер і від спеки, й від дощу буде де сховатися. Залишається тільки побажати пасажирам приємних подорожей.
Олег БРЮХАНОВ
Фото Віктора ТИМОЩУКА