ТЕРНИСТА ДОРОГА ДО «ДРУЖБИ» АБО «НА ТРЬОХ» НЕ ЗМЕТИКУВАЛИ

ТЕРНИСТА ДОРОГА ДО «ДРУЖБИ» АБО «НА ТРЬОХ» НЕ ЗМЕТИКУВАЛИ

\"ТЕРНИСТАНа фото — вулиця Чижівська — один із головних проїздів у мікрорайоні «Дружба». Інтенсивність руху автомобілів тут останнім часом суттєво зросла, оскільки поруч — підприємство «Церсаніт» та об’їзна. До слова, цим же шляхом проводжають покійників у останню путь. А стан дороги, як був «убитий», таким і залишається. Те, що прийнято називати дорожнім покриттям, сполосоване рівчаками, з-під землі стирчить каміння, а після кожного авто здіймається курява, якою змушені дихати жителі навколишніх хат…
Щебінь із відсівом — напівміри, до яких вдається міська влада, латаючи дороги на околицях, — тут не допоможуть. Врятує тільки асфальтування. Коли до жителів «Дружби» прийде таке щастя, — влада не загадує. На нинішній рік ремонт дороги на вулиці Чижівській не запланований.
Як розповів начальник управління житлово-комунального господарства міської ради Володимир Мисін, щоб заасфальтувати цю вулицю, потрібно близько 400 тисяч гривень. Коштом міського бюджету наразі таку суму не профінансувати. Тому були спроби залучити гроші з інших джерел, проте вони успіхом не увінчалися.
— На рівні міського голови велися перемовини з організаціями, що капітально ремонтують автотрасу «Київ-Чоп» у межах району, та з керівництвом заводу «Церсаніт». Мотивуючи тим, що багатотонні вантажівки згаданих підприємств регулярно курсують містом, розбиваючи дороги, міська влада всерйоз розраховувала, що вони підуть назустріч і гуртом допоможуть з ремонтом Чижівської. Дорожники могли б дати щебінь і асфальт, а «Церсаніт» — заплатити за роботу, — розкрив подробиці начальник управління ЖКГ. Але домовитися не вийшло, — констатував чиновник.
\"ТЕРНИСТАУ цьому питанні поки що не видно й перспектив. «Зараз важко сказати, яким буде наступний рік, оскільки
31 жовтня відбудуться місцеві вибори, і склад міської ради, вочевидь, зазнає змін. Тому щось планувати за таких умов неможливо», — зауважив Володимир Мисін.
…На думку спадає ще один приклад — ділянка вулиці Коростенської, що поблизу КП, де за довгі роки утворилися вибоїни завглибшки з автомобільне колесо. Попри це, належним ремонтом і не пахне. До слова, ця вулиця є частиною важливого транспортного шляху між північчю і півднем країни, є трасою регіонального значення. Втім, навіть такий гучний статус, виявляється, нічого не означає.
Олег БРЮХАНОВ
Фото Віктора ТИМОЩУКА