ПЕРЕМОЖНИЦЯ КОНКУРСУ «КРАСУНЯ-ЗВЯГЕЛЬЧАНКА» — ЛІЛІЯ КОВТУНЕНКО

ПЕРЕМОЖНИЦЯ КОНКУРСУ «КРАСУНЯ-ЗВЯГЕЛЬЧАНКА» — ЛІЛІЯ КОВТУНЕНКО

\"ПЕРЕМОЖНИЦЯРідне місто Лілії — Харків. До Звягеля приїхала разом з чоловіком-військовослужбовцем. Закінчила Харківську національну академію міського господарства на спеціальність інженер-дизайнер світла. Дівчина мріє за допомогою своєї майбутньої професії зробити Україну яскравішою, привабливішою для гостей країни, щоб Батьківщина піднялася на європейський рівень. Жартує: «Чим більше світла — тим менше криміналу». Чоловік поступив до Університету повітряних сил імені Івана Кожедуба, який закінчив у званні лейтенанта. По закінченню навчання молоді люди зрозуміли, що давня дружба переросла у кохання і — одружилися. Як справжня дружина військовослужбовця, дівчина поїхала за чоловіком до місця призначення, тобто, до Новограда-Волинського.
У пошуках роботи Лілія прийшла до редакції, з надією на допомогу приватних оголошень, а потрапила на фотоконкурс «Красуня-звягельчанка». Сценічний образ дівчині допомогли підібрати майстрині народних костюмів з міського Палацу культури імені Лесі Українки і місце для фотосесії обрали невипадково — березовий гай біля військової частини, де служить коханий чоловік.
Роботу Лілія все ж таки знайшла, за допомогою тих же приватних оголошень. Дівчина прийшла до Будинку офіцерів, де їй запропонували вести гурток англійської мови для школярів. Назву гуртка, «English Friend» у перекладі з англійської — «Англійський Друг», придумала дівчина , бо саме у дружньому спілкуванні краще вивчати іноземні мови, тим паче, для дітей. До речі, свою роботу гурток починає з 4 жовтня і запрошує всіх бажаючих.
— Чому саме погодилася брати участь у конкурсі вишиванок?
— Бо я, як справжня українка, вважаю себе справжнім патріотом Батьківщини. Хочу, аби коханий чоловік, родичі, друзі пишалися таким вибором, щоб відроджувалися і не забувалися українські традиції.
— Що ти відчула, коли дізналася про перемогу у конкурсі?
— Трохи здивувалася, а потім — дуже зраділа.
* * *

Лілія Ковтуненко у ході голосування набрала найбільшу кількість голосів і визнана нашим журі та читачами «Звягель-Інформу» переможницею. А обіцяний суперприз — музичний центр — дівчина отримає наступного тижня. Отже, мрії збуваються, варто лише вірити і впевнено йти до своєї мети! Хай вам щастить!
Розмовляла Наталія ТАТАРИНЦЕВА