РОЗРОБЛЯЮТЬСЯ ТУРИСТИЧНІ СТЕЖКИ ЗВЯГЕЛЯ

РОЗРОБЛЯЮТЬСЯ ТУРИСТИЧНІ СТЕЖКИ ЗВЯГЕЛЯ

26 вересня у м.Житомир відбулася обласна туристична виставка-ярмарок «Житомирщина туристична 2010», що проходила в рамках святкування Дня туризму в Україні. Це перша обласна виставка такого напрямку. До участі були запрошені відділи культури і туризму як райдержадміністрацій, так і міськвиконкомів, туристичні фірми, туристичні клуби, майстри народної творчості.
На географічній мапі України не так багато міст, яким пощастило отримати духовну та історичну спадщину, що має наше поліське містечко на Случі. Багата історія, цікаві легенди, вагомі особистості, плодючі землі, казкова природа, чудові люди — це все скарби Новограда-Волинського. Відділ культури і туризму представив на виставці експозицію музею льону, яка була цікавою родзинкою для учасників та відвідувачів виставки. Музей льону працює при Палаці шкільної молоді, керівник музею — Антошевська Людмила Антонівна. Також наше місто представляли члени міського об’єднання громадян «Перлини Звягеля». Це народні майстри декоративно-ужиткового мистецтва, які своїми роботами підкреслили самобутність нашого міста. Різноплановість робіт наших майстрів, їх можливості та майстерність високо оцінили житомиряни. Вироби майстрів цього об’єднання, шановні новоград-волинці, ви можете побачити і придбати у магазині «Салон українського мистецтва», що знаходиться на вулиці Чернишевського.
За своїм туристично-рекреаційним потенціалом Новоград-Волинський має всі можливості стати туристичним містечком, і ми будемо таким. Новоград — Волинський презентував туристичні об’єкти, які зацікавили учасників виставки. На виставці-ярмарку «Житомирщина туристична 2010» виставковий павільйон міста Новограда-Волинського був найпопулярнішим серед відвідувачів та був визнаний обласним управлінням культури і туризму — найкращим.
Новоград-Волинський, місто з 56 тис. населенням, володіє такою життєвою енергією, яка дозволяє, наперекір усім часовим негараздам, тримати лідируючі позиції в усіх сферах життя. Маючи високі пріоритети в житті, новоград-волинці свято шанують своє історичне коріння. Маючи 753-літню історію, — набувають досвіду і молодості. Цей факт помічають, і місто є цікавим для оточуючого світу. Основні здобутки туристичної галузі України та, зокрема, нашого міста — ще попереду. Треба ще багато і наполегливо працювати, аби туризм впевненіше піднявся на ноги, набув більшого динамізму у своєму розвитку, став взаємовигідним і для туристів, і для туристичної індустрії, і для держави. Новоград-Волинський вартий того, щоб глибше відкрити перед світом свої природні багатства, самобутність своєї історії, культури, народних звичаїв і традицій.
27 вересня туристи всього світу відзначили своє професійне свято. Щиро бажаємо працівникам індустрії туризму вагомих здобутків, а туристам — завзяття, наснаги, цікавих зустрічей і відкриттів у пізнанні навколишнього світу.
Оксана РОМАНЧУК, спеціаліст з туризму міського відділу культури і туризму